Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να επιταχυνθεί η καταβολή της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους Αγρότες

       Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ζητά να επιταχυνθεί η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες και να προσδιοριστεί άμεσα η διαδικασία...


           Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Το αυξημένο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων όπως καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και οι μειωμένες τιμές των παραγόμενων προϊόντων έχουν συντελέσει στην συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος, ιδιαίτερα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση.
         Την κατάσταση αυτή επιδεινώνει η καθυστέρηση της επιστροφής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) στους δικαιούχους, με συνέπεια χιλιάδες αγρότες της περιοχής να αδυνατούν να προγραμματίσουν οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα. Στη σημερινή συγκυρία η επιστροφή Φ.Π.Α. θα ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα και θα προσφέρει μια «ανάσα» ρευστότητας στους αγρότες, ώστε ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου να είναι σε θέση να αγοράσουν τις απαιτούμενες προμήθειες.
        Για την έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να καθορίσει άμεσα τις διαδικασίες, όπως γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να προχωρήσουν οι πληρωμές και να φτάσει το σύνολο του ποσού στους δικαιούχους.
         Επειδή στην σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία που η οικονομική κατάσταση των αγροτών πλήττεται πολλαπλά είναι άμεση ανάγκη να διασφαλιστεί και να επιταχυνθεί η επιστροφή ΦΠΑ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.   Πότε θα γίνει η καταβολή επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες και σε ποιές ενέργειες θα προβεί ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο