Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη για ΤΟΕΒ Νεοχωρίου Οινιαδών

       Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τoν Yπουργό Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την χορήγηση άδειας συντήρησης και λειτουργίας των αντλιοστασίων της περιοχής ΤΟΕΒ πεδιάδος Νεοχωρίου Οινιαδών....


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Αξιότιμο Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Χορήγηση άδειας συντήρησης και λειτουργίας των αντλιοστασίων της περιοχής ΤΟΕΒ Πεδιάδος Νεοχωρίου.

       Αξιότιμε κ. Υπουργέ όπως γνωρίζεται η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας νομός που η οικονομία του στηρίζετε κατεξοχήν στο πρωτογενή αγροτικό τομέα. Σε μια τέτοια εποχή  που η χώρα μας αλλά και ο συγκεκριμένος τομέας αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα είναι απαραίτητη ανάγκη να επιλύονται το γρηγορότερο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και κατ’ επέκταση της χώρας μας.
       Συγκεκριμένα το πρόβλημα αντιμετωπίζεται στην πεδιάδα του Αχελώου, στην ταξινόμηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, στην συντήρηση και την λειτουργία τους. 
        Με την υπ΄αριθμόν 138200/3490/3-11-1979 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, έλαβε χώρα η ταξινόμηση των εγγειοβελτιωτικών έργων της συγκεκριμένης περιοχής που υπόκεινται στην δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ Αχελώου
     Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση η συντήρηση και η λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων Α΄ τάξης εκχωρήθηκε στο τότε Υπουργείο Δημοσίων Έργων και στον ΓΟΕΒ Αχελώου και η συντήρηση και λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων Β΄ τάξης εκχωρήθηκε στους κατά τόπους ΤΟΕΒ της πεδιάδας του Αχελώου.
         Επειδή όμως ο ΓΟΕΒ Αχελώου τελεί υπό διάλυση, οι έξι εναπομείναντες εργαζόμενοι του έχουν προβεί από την 5η -12-2011 σε επίσχεση εργασίας την οποία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και τα αντλιοστάσια της αρμοδιότητας του έχουν υποστεί μεγάλες σε έκταση βλάβες και φθορές, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία λειτουργίας του αποστραγγιστικού και αρδευτικού δικτύου. 
       Οπότε θα πρέπει άμεσα, - και δεδομένης της έναρξης της αρδευτικής περιόδου που αρχίζει στις 15 Απριλίου 2012 - να δοθεί απόφαση χορήγησης άδειας λειτουργίας και συντήρησης των αντλιοστασίων άρδευσης και αποστράγγισης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ Αχελώου και αφορούν την περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Νεοχωρίου.
        Σας επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στη συντήρηση και λειτουργία των αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ Αχελώου θα προβεί μοιραία για τους τρείς χιλιάδες (3.000) περίπου αγρότες, μέλη του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου που βιοπορίζονται αποκλειστικά από την καλλιέργεια των κτημάτων τους.
Δεδομένων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Τι σκοπεύετε να κάνετε για το μείζον  αυτό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες αγροτικές οικογένειες και χρήζει άμεσης επίλυσης.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο