Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αιτωλοακαρνανία: παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Ειδικότερα, οι περιοχές όπου κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση λόγω χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων είναι οι εξής: ΤΡΥΦΟΥ – ΚΑΤΟΥΝΑ και ΚΑΤΟΥΝΑ – ΦΥΤΕΙΕΣ – ΚΟΥΒΑΡΑΣ
         Το τελευταίο δίμηνο, εξαιτίας των έντονων και παρατεταμένων καιρικών φαινόμενων που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία, από την Περιφερειακή Ενότητα υπήρξαν συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο  του νομού στην καλύτερη δυνατόν κατάσταση, σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των καταπτώσεων – κατολισθήσεων καθώς και του αποχιονισμού και αποπαγοποίησης του....


    Στις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου, χρησιμοποιήθηκαν τόσο το προσωπικό και τα μηχανήματα έργων της Περιφερειακής Ενότητας όσο και ιδιωτικά μέσα, όπου κρίθηκε αναγκαίο.
      Το ποσό που διατέθηκε , για το σύνολο των παρεμβάσεων για όλη την περίοδο και σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ανήλθε στο ποσό των 19.700,00 ευρώ,  μαζί με το ΦΠΑ.
     Ειδικότερα, οι περιοχές όπου κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση λόγω χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων είναι οι εξής:
-ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΜΠΙΡΙ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
-ΣΠΑΡΤΙΑΣ
-ΣΙΤΟΜΕΝΑ
-ΧΑΛΙΚΙ – ΔΡΥΜΩΝΑΣ
-ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΓΓΑ
-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΧΑΛΙΚΙ
-ΓΕΦΥΡΑ ΒΕΡΓΑΣ – ΠΕΤΡΩΝΑΣ – ΑΛΕΥΡΑΔΑ
-ΕΜΠΕΣΣΟΣ – ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ – ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ
-ΒΑΡΕΤΑΔΑ – ΠΑΤΙΟΠΟΥΛΟ – ΦΛΩΡΙΑΔΑ
-ΜΕΛΙΓΚΟΒΑ – ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΡΓΥΡΟ ΠΗΓΑΔΙ
-ΤΡΥΦΟΥ – ΚΑΤΟΥΝΑ
-ΑΝΑΛΗΨΗ – ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΑΝΙΑ
-ΚΑΤΟΥΝΑ – ΦΥΤΕΙΕΣ – ΚΟΥΒΑΡΑΣ
 «Η ετοιμότητας μας και η ικανότητα να είμαστε αποτελεσματικοί στο σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες, καταβάλλοντας κάθε φορά το χαμηλότερο δυνατό κόστος, δεν αποτελεί, φυσικά, κάποιας μορφής επίτευγμα αλλά είναι στοιχειώδη υποχρέωση και διαχρονική ευθύνη μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο