Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Πλατυγιάλι – Αστακός

         Θετική απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του οδικού τμήματος «Πλατυγιάλι – Αστακός» έλαβε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη...


      Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε με την παρέμβαση του τονίσει ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ,  θα συνδέσει με ένα σύγχρονο δρόμο την πόλη του Αστακού, με την σημαντική αναπτυξιακή υποδομή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. στο Πλατυγιάλι, θα δώσει νέα δυναμική στο λιμάνι αναδεκνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική, οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής με την ευκολότερη, ασφαλέστερη και συντομότερη μετακίνησή των διερχόμενων οχημάτων και την διευκόλυνση της μεταφοράς προϊόντων από και προς το λιμάνι, μέσω και της Παραϊόνιας Οδού.
  Η απάντηση του Υφυπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων στην  του τα εξής: «Για το Τμήμα Πλατυγιάλι-Αστακός έχουν εκπονηθεί οι μελέτες του 1ου σταδίου (προμελέτες). Η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υποβλήθηκε στις 30-5-2011 ... και εγκρίθηκε στις 28.2.2012. Κατόπιν αυτού, προχωρά η εκπόνηση των μελετών του 2ου σταδίου (οριστικές μελέτες), οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012.
Όσον αφορά στη κατασκευή του ανωτέρω οδικού τμήματος Πλατυγιάλι-Αστακός, μετά την ολοκλήρωση των μελετών και την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση θα ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, ανάλογα και με τους διαθέσιμους πόρους σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης
       Ο Υφυπουργός ανέφερε ακόμη πως προβλέπεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μέχρι τέλη Μαρτίου 2012, και το υποτμήμα «Γέφυρα Γουριάς-Πλατυγιάλι», προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα. Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τονίζει ότι με αυτή τη θετική εξέλιξη δίνεται λύση και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δημοτών του Αστακού για ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση μέχρι το Πλατυγιάλι, καθώς επίσης δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις διέλευσης και διακίνησης οχημάτων και προϊόντων από το Λιμάνι μέσω του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο