Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ξεκινά η ανέλκυση του «Γεράσιμος» στο πλατυγιάλι

           Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε την 1η Μαρτίου στο Πλατυγιάλι...


         Η πλοιοκτήτρια εταιρία αναμένεται να αναλάβει το κόστος της επιχείρησης, αφού πρώτα αντληθούν καύσιμα και γίνουν ακόμη κάποιες απαραίτητες εργασίες.
        Μόλις αυτό γίνει θα ξεκινήσει και η επιχείρηση ανέλκυσης, ώστε το φορτηγό πλοίο να απομακρυνθεί από το λιμάνι και πιθανότατα να πουληθεί για παλιοσίδερα.
           Οι σχετικές διαδικασίες, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε καλό δρόμο και στην κατεύθυνση αυτή συνδράμουν τόσο  το λιμενικό, όσο και η ΑΚΑΡΠΟΡΤ και η σχετική διαδικασία, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.
         Να θυμίσουμε πως το φορτηγό πλοίο που μετέφερε υγροποιημένο πυρήνα ελιάς, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου, μετά από μετατόπιση του φορτίου του, μέσα στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού. 
         Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με διαρροή καυσίμων ή μέρους του φορτίου και η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο