Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΥΤΕΡΟ!

Γράφει ο: Μπούτιβας Κώστας (Καστρινός)
         Με τούτο εδώ το PSI (ΠουΤσιΑϊ) γλύτωσε λέει η χώρα απ’ τη πτώχευση. Ετούτη η χώρα  όμως έχει προ πολλού πτωχεύσει, απλά τώρα λέει ο οίκος Fitchi  (πούτσι) πρόκειται περί επιλεκτικής χρεοκοπίας. Δηλαδή δε βάλαμε το φτωχό στο ίδρυμα, αλλά του δώσαμε ένα ξεροκόμματο για να τη βγάλει κι απόψε.....


       Κι έπρεπε λέει σήμερα ο υπουργός ο ελέφαντας, οι κάτοικοι τούτης της χώρας, που κάποιοι άλλοι κάπου, αποφάσισαν για την τύχη του, να βγουν στο δρόμο να πανηγυρίζουνε. Κι έτσι είναι έπρεπε να έχουν βγει στο δρόμο για να φωνάξουνε και να ακουστούνε, με πέτρες, τούβλα και αυγά.  Αλλά ο Έλληνας ρε δε κωλώνει με τίποτα όσο έχει το ποτήρι του γεμάτο και τσουγκρίζει με το κολλητό του.  Κι ας του το βγάνει το μάτι του ο κολλητός μετά.
       Και γω τώρα, που ’μαθα τα πρώτα οικονομικά απ’ το μπακαλοτεύτερο όταν μ’ έστελναν να ψωνίσω βερεσέ στο μπακάλικο κάτω στο χωριό, κάθομαι και σκέφτομαι: Τώρα εμείς είμαστε μισόφτωχοι εταίροι. Και  είμαστε και μισοεταίροι επειδή είμαστε φτωχοί.  Η μαμά Ευρώπη δε θέλει να μας στείλει κατά διαόλου να μην της ζητάμε συνέχεια; Δηλαδή άλλαξε τίποτα; Δε θέλει να μας ρίξει τώρα σφαλιάρα, να μας έρθει ο ουρανός σφοντύλι, όπως έκανε η μάνα μας παλιά, που δεν ήμασταν καλά παιδιά όπως έλεγε και ήμασταν συνέχεια βρομιάρηδες.   
        Αλλά τι γίνεται: Άμα ρίξει σ΄ εμάς τη σφαλιάρα, και μας διαολοστείλει τι θα κάνει μετά με τους άλλους εταίρους, που σε λίγο θα’ναι κι αυτοί φτωχοί εταίροι και θα ’ναι σαν κι εμάς κι αυτοί μισοεταίροι. Κι άμα κι οι άλλοι φτωχοί εταίροι πάνε στο διάολο κι αυτοί, τι θα γίνει στο παντοδύναμο ευρώ;  Τα μπακαλοοικονομικά μου εμένα λένε, ότι άμα αρχίσουνε σιγά- σιγά να την κοπανάνε οι πελάτες,  πάει έκλεισε  το μαγαζί. Το ευρώ λοιπόν θα γίνει κουρελόχαρτο, να το ’χει να το χαίρεται η Μέρκελ, το μαγαζί θα καταστεί «μπουρδέλο» κι οριστικά μοιραίως θα πάει για λουκέτο.
      Εμένα έτσι απλά τα βγάζουν τα φτωχά μου μπακαλοοικονομικά.       Αλλά δυστυχώς, τα ερπετά που κυβερνάνε δεν ξέρουν καν τι είναι το μπακάλικο. Ετούτοι πάντα είχαν να κάνουνε μόνο με σουπερμαρκετ, και πάλι δεν χορταίνανε. Κι εκεί δεν έχουν πια τεφτέρια. Με λογιστήρια και μηχανογραφίες ρουφάν το αίμα του λαού. 
       
  Μπούτιβας Κώστας (Καστρινός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο