Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Bυθίστηκε καράβι στο Πλατυγιάλι!

Το "Gerasimos" που βυθίστηκε σήμερα στο Πλατυγιάλι

           Η μετατόπιση του φορτίου που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες σε καράβι στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού, αφενός μεν δεν προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών αφετέρου δε σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr είχε ως αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί, με ότι συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται -κυρίως για το περιβάλλον- αυτή η εξέλιξη....


     .....αν και οι ιθύνοντες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. 
            Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής αυτή τη στιγμή μόλις που διακρίνεται η πρύμνη του, ενώ το υπόλοιπο μέρος του βρίσκεται στο βυθό
      Πρόκειται για το μεταφορικό «Gerasimos» (φωτο) το οποίο όπως ήδη σας ενημέρωσε το agrinionews.gr μετέφερε ελαιοπυρήνα. 
      Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω καράβι κατασκευάστηκε το 1970, έχει ελληνική σημαία με το μήκος του και το πλάτος του να ανέρχεται σε 70 και 12 μέτρα αντίστοιχα. 
      Στην θαλάσσια περιοχή έχουν ήδη ρίξει αντιρρυπαντικά, ενώ διεξάγονται ανακρίσεις για τα αίτια του συμβάντος από τις αρμόδιες αρχές.
       Πληροφοριακά σας αναφέρουμε ότι ο ελαιοπυρήνας είναι το υπόλειμμα της ελιάς από τη διεργασία παραγωγής λαδιού, δηλαδή το κουκούτσι και μέρος από τη φλούδα μιας ελιάς. 
     Ο ελαιοπυρήνας έχει θερμογόνο δύναμη, ενεργειακό περιεχόμενο δηλαδή, που πλησιάζει αυτό του κάρβουνου και θερμαντική ικανότητα, ίση περίπου προς το ένα τρίτο αυτής του πετρελαίου.
Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο