Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου, στη μνήμη του Μιχάλη Κούση, στο Αγρίνιο

         Μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στη μνήμη του Μιχάλη Κούση.....


     Στον αγώνα συμμετείχαν 300 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πολλοί πρωταθλητές, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά σε όλη την διαδρομή.
        Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες μαζικού χαρακτήρα, ο Λαϊκός Δρόμος 5 km ανδρών-γυναικών και ο Αγώνας Δρόμου 1 km, όπου συμμετείχαν συνολικά 400 μαθητές –τριες Δημοτικών και Γυμνασίων.

      Ταυτόχρονα στην πλατεία Δημοκρατίας πριν την έναρξη του Ημιμαραθώνιου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες σε μορφή παιχνιδιού (kids athletics).
       Νικητής του Ημιμαραθωνίου δρόμου ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης του ΑΟΤ Χαλκίδας, με χρόνο 01:06:28, δεύτερος ο Γεώργιος Καραβίδας της ΑΕΚ με χρόνο 01:09:03 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Τούσε της ΓΕΑ Αγρινίου με χρόνο 01:09:13
       Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Καλλιόπη Αστοπεκάκη του Πανιωνίου με χρόνο 01:18:49, δεύτερη η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισσός με χρόνο 01:21:58 και Τρίτη η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου με χρόνο 01:28:09.

      Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την βράβευση των νικητών δήλωσε τα εξής:
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αθλητές  και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου καθώς και τους μαθητές που πήραν μέρος στον λαϊκό αγώνα δρόμου. Με την διοργάνωση αυτών των αγώνων τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο το Μιχάλη Κούση.
     Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο μαζικός στη δύσκολη εποχή που διανύουμε μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για την νεολαία μας και να αναδείξει τη θετική πλευρά της κοινωνίας μας».   
        Οι αθλητικές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 17 Μαρτίου με τη Γιορτή του Aθλητή, όπου βραβεύθηκαν αθλητές –τριες και Σύλλογοι που διακρίθηκαν το 2011.
         Συγκεκριμένα τιμήθηκαν η ομάδα ανδρών  beach handball Παναιτωλικού για τη συμμετοχή της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η ομάδα γυναικών χειροσφαίρισης Παναιτωλικού για τη συμμετοχή της στο  final four Κυπέλλου Ελλάδας καθώς και αθλητών που διακρίθηκαν στο κλασικό αθλητισμό, στο TAE KWO DO και στο kayak. Επίσης τιμήθηκε  ο κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης για την προσφορά του στον αθλητισμό.
     Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 5ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου στη διεύθυνση www.cityofagrinio.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο