Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

3ο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ

26 Μαρτίου 2012. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στο εργοστάσιό του στo Μοναστηράκι Ακτίου-Βόνιτσας, το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού. Στο επίκεντρο και του φετινού φεστιβάλ βρέθηκαν δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη σημασία του νερού τόσο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τον πλανήτη....



       Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 90 παιδιά από τρία σχολεία της περιοχής, που ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο του Κορπή και έλαβαν μέρος σε οκτώ διαφορετικές δραστηριότητες, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν το πόσο απαραίτητο είναι το νερό για την επιβίωση οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού και να συνειδητοποιήσουν πως, όσο και αν το νερό καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας και του πλανήτη μας, στην πραγματικότητα είναι ένα σπάνιο αγαθό, αφού στην πραγματικότητα μόνο μία μικρή ποσότητά του είναι διαθέσιμη για κατανάλωση από τον άνθρωπο.
         Όλες οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν είχαν επιλεγεί από την ομάδα Κορπή σε συνεργασία με τη Nestlé Waters και μπόρεσαν να γίνουν πράξη χάρη στη συμμετοχή των δασκάλων των παιδιών, αλλά και των εργαζομένων του εργοστασίου και των κεντρικών γραφείων της Nestlé. 
      Η Nestlé Waters δραστηριοποιείται έντονα σε θέματα προστασίας των υδάτινων πόρων, στο πλαίσιο του “ProjectWET”: Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα με αποστολή την εκπαίδευση παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και μελών της ευρύτερης κοινότητας για θέματα που αφορούν στην αειφόρο διαχείριση των υδάτινων πόρων και στη σπουδαιότητα του νερού για τη σωστή λειτουργία και υγεία του σώματός μας.
Κορπή, το Δώρο της Φύσης για τον Άνθρωπο!

Σχετικά με τον Όμιλο Nestlé
Ήδη από τις απαρχές της, το 1866, όταν ο Henri Nestlé δημιούργησε την πρώτη βρεφική τροφή ανταποκρινόμενος σε μια υπαρκτή κοινωνική ανάγκη, η συνεχής ανάπτυξη της Nestlé προήλθε κυρίως μέσα από την επιστημονική πρωτοπορία και ιστορικές καινοτομίες πουδημιούργησαν ουσιαστικά εντελώς νέους τομείς στη βιομηχανία τροφίμων (π.χ. της βρεφικής και παιδικής διατροφής, του συμπυκνωμένου γάλακτος, του στιγμιαίου καφέ, της σοκολάτας με γάλα, κ.ά.). Σήμερα, η Nestlé αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας των τροφίμων. Η ετήσια επένδυσή της σε Έρευνα και Ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη του κλάδου ενώ τοπροσωπικό της στον τομέα αυτό ξεπερνά τα 3.000 άτομα. Το Ερευνητικό Κέντρο της Nestlé (Nestlé Research Centre), όπου διεξάγεται βασική έρευνα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα κορυφαία κέντρα ερευνών στο είδος του.

Σχετικά με τη Nestlé Ελλάς
Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες τροφίμων και ποτών. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η λειτουργία εργοστασίου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας το 1975, η ενσωμάτωση στον όμιλο Nestlè της Λουμίδης Α.Ε. το 1987, της Κορπή ΑΒΕΕ το 1993, καθώς και η εξαγορά της Δέλτα Παγωτού το 2006. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 10 σημεία δραστηριότητας στην Ελλάδα, με κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι Αττικής και τέσσερα εργοστάσια. Η Nestlé Ελλάς απασχολεί συνολικά πάνω από 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό. Εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή στην Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ αλλά και τις πασίγνωστες διεθνείς μάρκες της στην Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο