Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

       Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Μανώλης Γλέζος, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, έκανε στις 25 Οκτωβρίου 2011 την παρακάτω  δήλωση.
      «Η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών....


     Η επίσημη πολιτεία, όμως, έχει μετατρέψει τις επετείους αυτές, σε εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Πραγματοποιούνται παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού εν ονόματι των επετείων αυτών, όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επί πλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα. Καταγγέλλω αυτή τη διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων και ζητώ όπως οι παρελάσεις πραγματοποιούνται μόνον μπροστά στα μνημεία της θυσίας

Προσυπογράφουμε την δήλωση αυτή και αποφασίζουμε:

Να καλέσουμε:
1.    Την Δημοτική Αρχή του Αγρινίου για την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 να MHN ΣΤΗΣΕΙ εξέδρα επισήμων στην κεντρική πλατεία και να ματαιώσει την δεξίωση που έχει προγραμματίσει μετά το πέρας της παρέλασης στο δημαρχείο Αγρινίου.
2.    Την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας να μην αμαυρώσει το διαχρονικό νόημα της επετείου για ελευθερία, αυτοδιάθεση και κοινωνική χειραφέτηση του ελληνικού λαού, με την παρουσία στο χώρο της παρέλασης ειδικών δυνάμεων καταστολής.
Να απαιτήσουμε
3.    Κανένας «εχθρός της τοπικής κοινωνίας», σύμφωνα με το ψήφισμα της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αγρινίου της 19 Οκτωβρίου του 2011 (βουλευτής που υπερψήφισε τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, ή εκπρόσωπος της κυβέρνησης) να μην παραστεί σε καμία εκδήλωση απόδοσης τιμής στους επαναστάτες – αγωνιστές του 1821 στην πόλη του Αγρινίου.
Να προτρύνουμε
4.    Τους μαθητές της πόλης να αγνοήσουν τους «εχθρούς της τοπικής κοινωνίας» εάν παρευρεθούν, και να παρελάσουν μπροστά από το μνημείο των τριών αγωνιστών της αντίστασης του Αγρινιώτικου λαού, στην πλατεία Δημοκρατίας, προς το οποίο και πρέπει να αποδώσουν τον χαιρετισμό στρέφοντας το κεφάλι αριστερά.

Τέλος καλούμε όλο το δημοκρατικό λαό του Αγρινίου την 25η Μαρτίου 2012, μακριά από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας σε μια μαζική έκφραση λαϊκής αντίστασης για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, που το μαύρο μέτωπο ΔΝΤ - ΕΕ - ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θέλει να μας επιβάλλει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο