Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Δευτέρα 12 Μαρτίου

Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.....


       Πρώτο θέμα συζήτησης θα είναι η γνωμοδότηση του Σώματος επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Πάτρας, τμήμα από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό Πάτρας έως την σύνδεση με την υφιστάμενη γραμμή προς Πύργο. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής.  

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 

1.                  Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Πάτρας, Τμήμα από νέο Σ.Σ. Πάτρας- μέχρι τη σύνδεση με την υφιστάμενη γραμμή προς Πύργο (Χ.Θ. 126+750 έως 132+049)», Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης   Περ/ντος & Υποδομών κ. Νικόλαος Υφαντής).
2.                  Συζήτηση σχετικά με τα αρδευτικά δίκτυα και  την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Γενικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ). (εισηγητές: Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, Αντιπεριφερειάρχης Περ/κης Ενότητας Αιτ/νιας κ. Βασ. Αντωνόπουλος).
3.                  Ανάκληση της υπ. αριθ. 321/2011 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά: «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ηλειακής ΑΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου ERNEST (Eυρωπαϊκό Ερευνητικό Δίκτυο για το Βιώσιμο Τουρισμό). (εισηγητής: Πρόεδρος εταιρείας «ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε.» κ. Πλατανιάς Παναγιώτης).
4.                  Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ηλειακής ΑΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου ERNEST (Eυρωπαϊκό Ερευνητικό Δίκτυο για το Βιώσιμο Τουρισμό). (εισηγητής: Πρόεδρος εταιρείας «ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε.»  κ. Πλατανιάς Παναγιώτης).
5.                  Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης  (Ν.Ε.Α.). (εισηγητής: Πρόεδρος εταιρείας «Ν.Ε.Α.» κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος).
6.                  Χαρακτηρισμός του οδικού τμήματος «Αγίου Βασιλείου-Πλατανίου -Αργυράς από το σημείο διασταύρωσης με την Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου μέχρι την 27η Ε.Ο».  (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης  Περ/κης Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος).
7.                  Ορισμός τόπου της επόμενης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, εκτός της έδρας της Περιφέρειας. (εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Καρπέτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο