Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στερνό αντίο στον Ανδρέα Καραγκούνη

       Την τελευταία του πνοή άφησε αιφνιδίως σήμερα το απόγευμα μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Καραγκούνης, σε ηλικία 69 ετών, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ από το 1989 και για πέντε συνολικά φορές. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί μεθαύριο την Τρίτη στη γενέτειρα του στη Βόνιτσα...


    Ο Ανδρέας Καραγκούνης γεννήθηκε στη Βόνιτσα το 1943. Ήταν παντρεμένος με την Παναγιώτα Χριστοδούλου, με την οποία απέκτησαν  πέντε γιούς.
     Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Διετέλεσε διευθυντής της πρώτης παθολογικής κλινικής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και Διδάκτωρ στην ιατρική σχολή πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της παθολογίας.
       Εκλέγονταν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ από το 1989 και για πέντε συνολικά φορές. Επιτέλεσε μεγάλο κοινοβουλευτικό έργο. Διετέλεσε Υφυπουργός Γεωργίας την περίοδο 1992-93. Διετέλεσε υπεύθυνος του τομέα υγείας της Ν.Δ και επικεφαλής της επιτροπής για τη σύνταξη του προγράμματος υγείας του κόμματος την περίοδο 1998-2000. Υπήρξε αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την περίοδο 1994-1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο