Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οδοιπορικό στο «Άκτιο – Αμβρακία»: Εφικτός ο στόχος για ολοκλήρωση της παράκαμψης Αμφιλοχίας το φθινόπωρο του 2012

    Το AgrinioCulture.gr παρουσιάζει σήμερα το οδοιπορικό του στον υπο κατασκευή οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία. Επισκεφθήκαμε το κομμάτι του έργου που έχει προχωρήσει περισσότερο και αφορά την 4η κατά κύριο λόγο, αλλά και την 3η εργολαβία του έργου.
Πρόκειται ουσιαστικά για το τμήμα Σαμάρι – Λουτράκι, δηλαδή από την ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης για Κατούνα μέχρι το Λουτράκι στο Αμβρακικό.....


    Το εν λόγω τμήμα είναι το πλέον κρίσιμο, γιατί με την κατασκευή θα ανακουφιστεί από τον υψηλό διερχόμενο κυκλοφοριακό φόρτο η πόλη της Αμφιλοχίας
    Αυτό που παρατηρήσαμε είναι πως, πλέον είναι ορατή σε έργα όλη η χάραξη αυτού του τμήματος. 
    Στο μεγαλύτερο κομμάτι έχει ήδη διαμορφωθεί και το εύρος του αυτοκινητοδρόμου που θα κατασκευαστεί, ενώ λιγότερο έχει προχωρήσει η διαμόρφωση από το Σαμάρι μέχρι την Κατούνα. 
     Πολλά τεχνικά έργα που απαιτεί το κομμάτι που έχει ήδη διαμορφωθεί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο πρόκειται για πολύ μικρού μηκούς γεφυροποιήσεις που ουσιαστικά υποστηλώνουν τον αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται.
     Με βάση τα παραπάνω μπορούμε να εκτιμήσουμε πως φάνταζει εφικτός ο στόχος να δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας τον Σεπτέμβριο ή τέλος πάντων το φθινόπωρο του 2012, αν βέβαια τα έργα συνεχίζουν με αυτό ρυθμό και αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά σε σχέση με την γεινότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.

ΔEITE BINTEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο