Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡO ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

Προς
1.-Βουλευτές Αιτωλ/νίας
2.-Πολιτικά κόμματα
3.-Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας
4.-Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας
5.-Μ.Μ.Ε.
6.-Κεντρική Διοίκηση Ι.Κ.Α.
     Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ε.Κ. Μεσολογγίου σε συνέχεια ομόφωνων αποφάσεών τους για μη κατάργηση του ΙΚΑ Αστακού θεωρούν ότι έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ για την κατάργηση του ΙΚΑ Αστακού για τους παρακάτω λόγους:...


1.-Το ΙΚΑ Αστακού, εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου με σημαντικές δυνατότητες επέκτασης της δραστηριότητάς του.
2.-Ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του απόφαση προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ χώρο για την στέγασή του, πράγμα το οποίο αφαιρεί την δικαιολογία περί λειτουργικού κόστους.
3.-Δραστηριοποιούνται μεγάλης οικονομικής κλίμακας επιχειρήσεις στην περιοχή (ιχθυοκαλλιέργειες, μονάδες τουρισμού κ.λπ.).
4.-Ενδεχόμενη λειτουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, θα μεγαλώσει τον όγκο εργασίας του ΙΚΑ και αυτό απαιτεί την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού του και παραμονή του υποκαταστήματος.
5.-Συνιστά πρόσθετη ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων η μετακίνησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
        Καλούμε τους φορείς του Νομού, τους βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας να συντονίσουν τον βηματισμό τους ώστε να μην καταργηθεί το ΙΚΑ Αστακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο