Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ: Για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
            Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, η οποία απειλείται με κλείσιμο....


            Αυτή τη στιγμή στη μονάδα υπηρετούν μόνο ένας γιατρός και δέκα νοσηλεύτριες  για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 50 ασθενών. Παρόλο που έχουν γίνει παρεμβάσεις στην βουλή σχετικά με το ζήτημα, δεν έχουμε λάβει καμία ουσιαστική απάντηση.  
       Επανερχόμαστε στο ερώτημά μας γιατί η λειτουργία της μονάδας απειλείται εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους ασθενείς.
            Εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, οι ασθενείς θα αναγκαστούν είτε να διανύουν τρεις φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον, όσες δηλαδή είναι οι απαιτούμενες αιμοκαθάρσεις, απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, είτε θα στραφούν σε ιδιωτικές μονάδες.
            Η κατάσταση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή των ασθενών και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, θα βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τώρα με τη μείωση αποζημίωσης με βάση το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. 
    Τα όσα περιγράφονται είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. χτες και της σημερινής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ,  πολιτική που έχουν συνδιαμορφώσει στην ΕΕ, κατ' απαίτηση του κεφαλαίου για συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Πολιτική που απαιτεί να μεταφερθούν κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επέκτασης και γιγάντωσης της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.

Ύστερα από τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για:
1. Την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες στήριξης των 50 ασθενών που καλύπτει η μονάδα.
2. Την άμεση επέκταση της υπάρχουσας μονάδας με σύγχρονο εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό  για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των νεφροπαθών της περιοχής, αλλά και για την ίδρυση άλλων μονάδων ώστε να καλύπτονται συνολικότερα οι ανάγκες του Νομού.

Οι βουλευτές
 Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο