Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Θανάσης Κατερινόπουλος: Για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…..

      Τον περασμένο χρόνο  η Κυβέρνηση ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα των Αιτωλοακαρνάνων, την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.
      Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, τόλμησε να κάνει πράξη, αυτό που τόσοι ομόλογοί του επί τριάντα και πλέον χρόνια, έβγαζαν και έβαζαν στα συρτάρια των γραφείων τους, υποκύπτοντας σε διάφορες πιέσεις κάθε φορά, ανεξάρτητα από το αν το υπόσχονταν οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί στις ομιλίες τους....


       Σήμερα, πολλοί παράγοντες του Νομού μας, πολιτικοί και άλλοι,  έσπευσαν να πανηγυρίσουν, δρέποντας ή προσπαθώντας να δρέψουν καρπούς και δόξα, ακόμα κι αν δεν τόλμησαν να συνοδεύσουν τότε, τον Υπουργό στο Μεσολόγγι, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των Μεσολογγιτών και το πιθανό πολιτικό κόστος από την παρουσία τους δίπλα στον υπουργό.

      Βλέπετε, πάντα ήταν προτιμότερο να κερδίζει κανείς ''ψηφαλάκια'' εκ του ασφαλούς, ανώδυνα και άκοπα πάνω απ’ όλα!

      Εύλογη συνέπεια λοιπόν της ίδρυσης του Εφετείου ήταν και η ίδρυση από την Ελληνική Αστυνομία του «Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Αγρινίου». Άλλωστε, ΔΕΝ υπάρχει έδρα  Εφετείου στην Χώρα μας που να μην  λειτουργεί μαζί με  Τμήμα Μεταγωγών.

        Στην προσπάθειά μου να ενημερώνω τους συντοπίτες μου για τα τεκταινόμενα στο νομό, σημειώνω εδώ ότι την  εβδομάδα που πέρασε υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα και ο τελευταίος συναρμόδιος Υπουργός και ακολουθείται πλέον η  προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία, δηλαδή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εθνικό Τυπογραφείο κ.λπ. Στη συνέχεια,  με εγκύκλιο του Αρχηγείου, θα καθορισθούν οι θέσεις του Αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές-οι περισσότερες από αστυνομικούς που  υπηρετούν ήδη στην Δ/νση και κάποιες με μεταθέσεις από άλλες περιοχές τις χώρας με το γνωστό αξιοκρατικό και αντικειμενικό τρόπο των μορίων. Ευτυχώς.

      Κάποιοι θα αναρωτηθείτε τι έπαθε ξαφνικά ο Κατερινόπουλος και τα γράφει αυτά και τελικώς ποιους ενδιαφέρει;

Αγαπητοί μου Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

     Αποφάσισα να σας ενημερώσω επακριβώς διότι διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι  πάλι ορισμένοι  πολιτικοί της περιοχής μας με ανακοινώσεις κ.λπ., «φροντίζουν» να εκμεταλλευτούν και να οικειοποιηθούν την παραπάνω διαδικασία, παρουσιάζοντάς τη ο καθένας ως έργο δικό του!! Μόνο το '' ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ '' δεν προσθέσανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

       Όπως όμως διαπίστωσα ως δέκτης δεκάδων παραπόνων, εκτός από μένα αγανάκτησαν και άλλοι, και όλοι μαζί θέλουμε να θυμίσουμε, ότι οι κοινωνίες μπορεί να  αλλάζουν, βασικές αρχές και αξίες τους όμως, είναι και πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτες.

     Δεν πρέπει να υποτιμούμε την νοημοσύνη κανενός. Αντιθέτως, είναι καθήκον μας να φροντίζουμε-όσοι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά-να παράγουμε την πολιτική εκείνη που θα σέβεται, θα διευκολύνει, θα ενημερώνει σωστά τους συμπολίτες μας  και θα έχει όραμα, νέες ιδέες, ιδέες λειτουργικές, ώστε τα παιδιά μας να μην μας απαξιώσουν αύριο.

       Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όλοι λοιπόν τακτική, γιατί τα προβλήματα της ανεργίας και συνεχώς διογκούμενης φτώχειας από τη μια πλευρά αλλά και οι πρακτικές του κάθε παραγοντίσκου, με σκοπό την εκμετάλλευση και εκδούλευση κάθε επιτυχίας από την άλλη πλευρά,  σπάνε την κοινωνική συνοχή. Δεν θα αργήσει ο καιρός που ο λαός θα πάρει -και δικαιολογημένα- τις πέτρες και θα στοχεύει χωρίς διακρίσεις... Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό από κάποιους ότι πολιτικός δεν είναι επάγγελμα!

     Ας  εγκαταλείψουμε  όλοι τους λαϊκισμούς και τις προσωπικές μικρό-κομματικές τακτικές και ας σκύψουμε στα προβλήματα όλων. Πρέπει να μάθουμε όλοι να ακούμε, να αφουγκραζόμαστε την δύσκολη και σκληρή πραγματικότητα, να αρχίσουμε να κατανοούμε πότε πρέπει να σταματάμε και πότε να συνεχίζουμε.

      Οφείλουν όσοι ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους να τους περιφρουρούν, να θυμίζουν συνεχώς την ανάγκη επιβολής τους με κάθε τρόπο-αν κάτι λείπει από την πατρίδα μας είναι η εφαρμογή των νόμων οι οποίοι ψηφίζονται- οφείλουν όμως να ψάχνουν και να βρίσκουν χρόνο για τους συμπολίτες τους,  και όχι να αναμασούν έτοιμη τροφή…..

        Και για να μην ξεχνιόμαστε, ας λάβουν υπόψη τους κάποιοι όχι μόνο το πως αντιδρούν οι άνθρωποι, αλλά και το πώς νιώθουν. Η απατηλή λάμψη της εξουσίας έχει μεταμορφώσει αρκετούς σε υπανθρώπους.

      Οι πρόσφατες εκλογές του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου και τα αποτελέσματα, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα.

      Μπορεί για κάποιους οι παρεμβάσεις μου αυτές να μοιάζουν εμμονικές. Εγώ πάντως θα συνεχίσω να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις μου, καθώς δεν θέλω να είμαι ένας από εκείνους που παραπάνω περιέγραψα. Μπορεί να μην είμαι πάντα με τους κερδισμένους, αλλά έτσι δεν συμβαίνει με όλους μας; Τουλάχιστον ας είμαστε ο εαυτός μας ώστε να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο