Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ»

       
Συνάδελφοι μικροί έµποροι, αυτοαπασχολούμενοι,
 η κυβέρνηση του µαύρου µετώπου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ) συνεχίζει και δυναµώνει την επίθεση, στους αυτοαπασχολούµενους και τα άλλα λαϊκά στρώµατα. Δεν τους έφτασαν τα προηγούµενα άγρια φορολογικά µέτρα, η µείωση αφορολόγητου, η έκτακτη εισφορά το τέλος επιτηδεύµατος, η αύξηση του ΦΠΑ, το χαράτσι µέσα από το λογαριασµό της ΔΕΗ.Η επίθεση Κυβέρνησης, Ε.Ε., Μονοπωλίων δεν έχει τελειωµό.....


    Με τον νέο  προϋπολογισµό, τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρηµατικούς οµίλους µειώνονται κατά 22%. Την ίδια στιγµή η φορολογία των αυτοαπασχολούµενων και µικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5 %, ενώ η φορολογία των µεγάλων επιχειρήσεων µειώνεται κατά 34,9%.Είναι ξεκάθαρο. Προωθούν την παραπέρα εξαθλίωση των αυτοαπασχολούµενων, τους έχουν προγραµµένους, τους θεωρούν «διαρθρωτικό πρόβληµα».

Γι αυτό προετοιµάζουν:
● Αύξηση του τέλους επιτηδεύµατος στα 1.000€.
● Νέα αντικειµενικά κριτήρια.
● Τεκµήρια διαβίωσης.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις από την οικονοµική κρίση, η πτώση του τζίρου, η αναδουλειά που µας έφεραν στα όρια της χρεοκοπίας. Ζητάνε φόρους για εισοδήµατα που δεν αποκτήσαµε ποτέ,ακόµα και από αυτούς που έκλεισαν τα µαγαζιά τους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι συµβιβασµένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,νοµιµοποιούν πολιτικά, την κυβερνητική πολιτική. Γι αυτό τρέχουν στους  κοινωνικούς διαλόγους. Για να βάλουν την υπογραφή τους, στα νέα αντιλαϊκά µέτρα, ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να σώσουν ότι είναι δυνατόν. Μας εξαπατούν, θέλουν να µας αποκοιµίσουν.

Δεν ανεχόμαστε την καταδίκη µας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Δεν θα πτωχεύσουµε εµείς για να σωθούν τα χρέη του µεγάλου κεφαλαίου.
Δεν τροµοκρατούµαστε από την κινδυνολογία για την εκταµίευση κάθε δόσης.
Τα έχουµε ξανακούσει. Οι ίδιοι που τα λένε αυτά, µας οδηγούν στην καταστροφή.

Λένε ψέµατα, τα κόµµατα του δικοµµατισµού και του ευρωμονόδρομου, και όλοι όσοι τα στηρίζουν με τον τρόπο τους σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Τα κέρδη των τραπεζών και των µονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οδηγώντας τα λαϊκά στρώµατα στην φτώχια και τη εξαθλίωση. Είναι αδίστακτοι. Τα αντιλαϊκά µέτρα δεν πρόκειται να σταµατήσουν αν δεν βρουν µπροστά τους ένα οργανωµένο, αποφασισµένο λαϊκό κίνηµα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Καλούμε και απαιτούμε το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α, να συνεδριάσει έκτακτα, να σχεδιάσει τη δράση, να καλέσει και να κινητοποιήσει δυνάμεις. Να πάρει απόφαση και να καλέσει τους φορείς του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος για κήρυξη κοινής απεργιακής κινητοποίησης κατά των αντιλαϊκών μέτρων και της κυβέρνησης, το πρώτο 15ήμερο του Φλεβάρη. Μια επιλογή έχουµε. Να συσπειρωθούµε γύρω από τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, να εντείνουµε τους αγώνες, µαζί µε τους εργαζόµενους και τα άλλα λαϊκά στρώµατα, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτοαπασχολούµενοι και μικροί έμποροι, πρέπει να τους δώσουµε την κατάλληλη απάντηση, με τα μέλη μας πρωταγωνιστές στο δρόμο και όχι θεατές της καταστροφής.

Συμμετέχουμε και απαντάμε δυναμικά την
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ στις 11:00πμ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, στην κινητοποίηση που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. η Π.Α.Σ.ΕΒΕ, η Π.Α.ΣΥ, το Μ.Α.Σ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
 ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ.
NA MHΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ KOΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ 45% ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.          

    Αγρίνιο 23/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο