Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΤΑΚΟΣ: Συνελήφθη ο Βούλγαρος διακινητής των άτυχων μεταναστών

       Aργά χτες το απόγευμα τελικά συνελήφθη ο Βούλγαρος λαθροδιακινητής των άτυχων μεταναστών με τη γνωστή τραγική κατάληξη στον Αστακό. Όπως πληροφορήθηκε το agrinionews.gr απο τον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας κ. Κυριακόπουλο, ο φερόμενος ως δράστης κρυβόταν από την ώρα του συμβάντος στη περιοχή και κάποια στιγμή βγήκε να κάνει ωτο-στοπ προς την Αθήνα! Τον αντελήφθησαν περαστικοί και αφού ειδοποίησαν την Αστυνομία ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του που έγινε μέσα στο δρόμο!.....


      Ο Βούλγαρος διακινητής που θυμίζουμε ότι είχε στοιβάξει 48 ανθρώπους μέσα σε ένα βανάκι σαν να επρόκειτο για ζώα, θα αντιμετωπίσει τριπλή κατηγορία, ενώ τα ομολόγησε όλα.
      Θα κατηγορηθεί για διακίνηση λαθρομεταναστών προς τρίτη χώρα κάτι που είναι κακούργημα, αλλά και για κλοπή αυτοκινήτου και κλοπή πινακίδων. 
    Παράλληλα θα δικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τους 5 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και εξαρτάται από τον εισαγγελέα αν η τελευταία κατηγορία θα εμπεριέχει το στοιχείο του δόλου, που θα επιβαρύνει πιο πολύ τη θέση του.

NEOTΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το αστυνομικό δελτίο
    Συνελήφθη, χθες (28-1-2012) το απόγευμα, στον Αστακό – Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού,  ένας (1) υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, της έκθεσης ατόμων σε κίνδυνο, καθώς και της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
      Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο ακόμη συνεργούς του συλληφθέντα, Ρωσικής και Αραβικής καταγωγής, που αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
        Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 44χρονος ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο, μεταφέροντας τουλάχιστον 48 μη νόμιμους μετανάστες, προχθές (27-1-2012) στο Μαραθιά Αστακού, ανετράπη στη μέση της οδού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) μεταναστών και τον τραυματισμό άλλων σαράντα τριών (43). (Σχετικό το από 28-1-2012 Δελτίο Τύπου μας).
          Ο 44χρονος μαζί με τους δύο (2) συνεργούς του, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που προπορευόταν του φορτηγού, παρέλαβαν τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ για τον καθένα.
           Ο οδηγός του Ι.Χ. Φορτηγού που συνελήφθη, διεκομίσθη από τους αστυνομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
       Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο