Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη για την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

      Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τον Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού....

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αθήνα, 9.1.2012

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Αξιότιμο
Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
      
ΘΕΜΑ: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

      Μετά την κατάργηση της λίστας των επικουρικών ιατρών για διορισμό στα Νοσοκομεία Αττικής και μετά την απόφαση του Υπουργείου για πάγωμα προσλήψεων ιατρών στα Νοσοκομεία όλης της Ελλάδος, πολλά τμήματα Νοσοκομείων υπολειτουργούν ή δεν δύνανται να λειτουργήσουν.

     Συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» τα τμήματα ΩΡΛ, Ακτινολογικό και Αγγειοχειρουργικό λειτουργούν με έναν ή δύο επιμελητές και τον Συντονιστή Διευθυντή, ενώ τα τμήματα Χειρουργικό και Παθολογικό λειτουργούν με δύο ή τρεις επιμελητές.  Το ίδιο συμβαίνει  για τους λόγους που προανέφερα σε πολλά Νοσοκομεία τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιμελητές πολλές φορές αναγκάζονται να εφημερεύουν 15 ή 30 ημέρες το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό επιμελητών, που, όπως ανέφερα, διαθέτει κάθε τμήμα και όπως αντιλαμβάνεστε η νοσηλεία των ασθενών ή η περίθαλψη στα Εξωτερικά Ιατρεία καθίσταται επικίνδυνη για τους ασθενείς, ενώ  η υγεία των ιατρών τίθεται σε κίνδυνο, λόγω της συνεχούς παρουσίας και λειτουργίας τους στους χώρους του νοσοκομείου.

     Γνωρίζετε Κύριε Υπουργέ ότι υπάρχει σωρεία εγγράφων από τους Συντονιστές Διευθυντές προς το Υπουργείο και την Υ.Π.Ε., αλλά δυστυχώς καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την επίλυση του προβλήματος.

Δεδομένων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο Αξιότιμος Υπουργός

Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την δημιουργηθείσα κατάσταση στο χώρο των Νοσοκομείων, λόγω της έλλειψης των επικουρικών και μονίμων ιατρών και σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε.

  Ο ερωτών Βουλευτής

  Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο