Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Με πολύ κόσμο η κοπή πίτας του Συλλόγου Κωνωπίνας παρά το τσουχτερό κρύο!

       Σήμερα Κυριακή  29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10.30 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε, 3ης Σεπτεμβρίου 110 – Πλατεία Βικτωρίας,  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέματα: α) Διοικητικός – Οικονομικός Απολογισμός έτους 2011, β) Προοπτικές του Συλλόγου μας κατά το έτος 2012....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

       Η προσέλευση των μελών και φίλων, παρά το τσουχτερό κρύο, ήταν πρωτοφανής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ενδεικτικό της μεγάλης αγάπης των, προς τον Σύλλογό μας.
   Μέσα σε ένα θαυμάσιο εορταστικό περιβάλλον ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειος  Σκούρτας  καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά. Αμέσως μετά, ο χωριανός μας, πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας  πατήρ Νεκτάριος Γερονικολός, ευλόγησε κατά τα καθιερωμένα και  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.
      Τα δύο τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας που ήταν προσφορά προς τον Σύλλογο, των Κωνωπινιωτών που διατηρούν Εργαστηρίο Αργυροχρυσοχοΐας στο Μοσχάτο, Σπύρου και Γιώργου Γεροχρήστου, έπεσαν στον χωριανό μας κ. Στάθη  Κοθρούλα.
      Αμέσως μετά,  ακολούθησε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησαν οι εργασίες.
       Το λόγο πήρε αμέσως, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κ. Σπύρος Τσαμποδήμος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ και έδωσε το λόγο στον Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειο  Σκούρτα, ο οποίος έκανε απολογισμό για τα πεπραγμένα του Δ.Σ  της απερχόμενης χρονιάς και στη συνέχεια διάβασε τον οικονομικό απολογισμό.
        Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Σκούρτα, στον Κωνωπινιώτη πατήρ Νεκτάριο Γερονικολό, ένας σκαλιστός χειροποίητος σταυρός, για την προσφορά του στο εκκλησιαστικό και στο πολιτιστικό έργο.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι :
-Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας  πατήρ Νεκτάριος Γερονικολός
  -Ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Ανδρέας Μακρυπίδης
-Ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.  κ. Τάκης Στεργίου
- Ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ και συγγραφέας κ. Νίκος Μήτσης
§ -Ο Πρόεδρος της  Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης κ. Μπάμπης Τσελεπής.
 -Ο Γενικός Γραμματέας της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης κ. Χρήστος Γαζέτας
-Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας κ. Βαγγέλης Κουτιβής
-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Αγραμπελιωτών Αθήνας κ. Γιώργος Τσέλιος
-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Αετινών  Αθήνας  κ. Θανάσης  Αναγνωστέλος 
-Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας
-Τον Σύλλογο Θυριωτών εκπροσώπησε η κα Σώζου Ελευθερία

        Ήταν μία μεγάλη γιορτή ενός πολύ μεγάλου Συλλόγου, με πιστοποιημένο λαμπρό παρελθόν αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον που έχει δώσει δείγματα γραφής σε μία άνυνδρη πολιτιστικά εποχή, που  αγκαλιάζουν με θέρμη όλοι οι  Κωνωπινιώτες και καμαρώνουν όλοι οι Ξηρομερίτες.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο