Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ομαλοποιείται η καταβολή των επιδομάτων προς τους νεφροπαθείς

Ομαλοποιείται μέσα στις επόμενες μέρες η καταβολή των επιδομάτων των νεφροπαθών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε και η οποία δεν οφείλεται στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. ...


     Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 17 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010, η εκκαθάριση, ο έλεγχος νομιμότητας και η εντολή πληρωμής των δαπανών των Περιφερειών διενεργείται από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, όπως κατά το παρελθόν συνέβαινε και με τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Οι δαπάνες εκκαθαρίζονταν μέσω λογιστικών πληροφοριακών συστημάτων τα οποία ήταν «συμβατά» μεταξύ των δύο υπηρεσιών και στην πράξη χρησιμοποιείτο ένα σύστημα από την ίδια εταιρεία. Στις αρχές του έτους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πληροφορήθηκε ότι από 2.1.2012 το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣΠΔ) του Υπουργείου Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και του προϋπολογισμού των Περιφερειών εκτός των άλλων Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, τα οποία μέχρι τότε παρακολουθούσε.

Το σύστημα όμως αυτό δεν προσομοιάζει με τα αντίστοιχα των 13 Περιφερειών της χώρας με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκκαθάριση των δαπανών του έτους 2012 και η εξ’ αυτών καθυστέρηση των πάσης φύσεως πληρωμών.

Για το λόγο αυτό καθυστερούν μεταξύ των άλλων πληρωμών και η καταβολή του επιδόματος των νεφροπαθών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατανοώντας το πρόβλημα που αφορά μία ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δ53-Δ/νση Πληροφοριακών Συστημάτων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την επίλυση του προβλήματος και οι διαβεβαιώσεις που υπάρχουν είναι ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών το ζήτημα θα έχει οριστικά ρυθμιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο