Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λύτρας-Σαξάμης: Ανοικτή στήριξη στο Βενιζέλο

         Άρχισαν οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπέρ υποψηφίων για την θέση του προέδρου του κόμματος. Δηλώσεις από Γιάννη Λύτρα και Σωτήρη Σαξάμη υπέρ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
      Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φήμες για συναντήσεις και «μυστικά δείπνα» στελεχών, που κινούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, αυτά κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας....


     Οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης πάντως έχουν ξεκινήσει, με παρεμβάσεις υποστηρικτών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου.
      Μιλώντας χθες στον Ρ/Σ «Δυτικά 9,61 FM», τόσο ο σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ξηρομέρου, πρώην αντινομάρχης, υποψήφιος βουλευτής  και μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Λύτρας, όσο και ο πρ. Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και πρ. αντινομάρχης Σωτήρης Σαξάμης, δήλωσαν την στήριξη τους στην υποψηφιότητα Βενιζέλου, ζητώντας την άμεση εκκίνηση διαδικασιών για τις αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος.


       Όπως γράφει σήμερα στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα «Συνείδηση», ενεργό – κεντρικό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας Βενιζέλου έχει ο σύμβουλός του στο οργανοτικοπολιτικό κομμάτι της αντιπροεδρίας κ. Γιάννης Λύτρας. 
      Θυμίζουμε ότι ο κ. Λύτρας είχε και στο παρελθόν ανοιχτά υποστηρίξει τον κ. Βενιζέλο (έναντι του Γ. Παπανδρέου τότε). 
       Σε συνέντευξή του χθες στον Δυτικά 96,1 – FM ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι η διαρχία συνιστά πρόβλημα και όχι λύση, εστίασε δε στο θέμα του χρόνου, επισημαίνοντας πως όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν τις εκλογές. 
       Ανάλογη θέση, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έλαβε και ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας κ. Σωτήρης Σαξάμης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου απ’ τη βάση
     Στο ερώτημα σχετικά με τη φθορά του Βενιζέλου, που ως υπ. Οικονομικών έχει ταυτιστεί στις συνειδήσεις των πολιτών με σκληρά μέτρα και φόρους, ο κ. Σαξάμης είπε πως είναι προς τιμήν του που ανέλαβε ένα τόσο δύσκολο ρόλο γνωρίζοντας τις συνέπειες, για να συμπληρώσει ότι ένας σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο