Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Περιφέρεια: Την Τετάρτη παρουσιάζεται το Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα, παρουσιάζεται το Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί, από τα τέλη Νοεμβρίου, για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr).....


    Παράλληλα, στην ίδια ημερίδα θα γίνει και εκτενής ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής για τα περιφερειακά κίνητρα ανάπτυξης και τους επενδυτικούς νόμους. Στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θ’ αναφερθεί συνοπτικά στους βασικούς άξονες και στόχους του Τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος της Δυτικής Ελλάδας το οποίο καταρτίστηκε από ομάδα επιστημόνων – στελεχών της Περιφέρειας. Θ’ ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο.

   Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρης Καραβίδας θα κάνει τις βασικές εισηγήσεις τόσο για τα περιφερειακά κίνητρα ανάπτυξης και τους επενδυτικούς νόμους όσο και για το Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με συζήτηση – διαβούλευση. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ημερίδες έχουν ήδη διοργανωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

    «Το Τριετές Αναπτυξιακό αποτελεί μια τεκμηριωμένη και οραματική πρόταση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα αποτελέσει πυξίδα των πολιτικών αποφάσεων για την προσεχή τριετία», αναφέρει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Για την κατάρτιση του Προγράμματος, όπως αναφέρθηκε, εργάστηκε ομάδα επιστημόνων – στελεχών της Περιφέρειας, υπό τον συντονισμό του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρη Καραβίδα.

    Την ομάδα αποτελούν τα στελέχη της Περιφέρειας Δημήτρης Καραμπούλας, Πέτρος Γανός, Σπύρος Παπασπύρου, Γιάννης Ραβασόπουλος, Δήμητρα Μπουχάγιερ, Κωνσταντίνα Χριστοφιλοπούλου, Καλλιόπη Αγγελή, Χριστίνα Γεωργοπούλου, Νικόλαος Μασίκας, Βασιλική Καρακίτσου, Νίκος Θωμόπουλος και Γλυκερία Κατηφόρη. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κατάρτιση Τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι υποχρέωση της Περιφέρειας που απορρέει από τον νόμο 3852/2010 για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο