Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Κατούνα υποδέχτηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως, το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

      Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού στην πλατεία του χωριού μας.....
 
   Το Ιερό λείψανο μετέφερε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοχωρίου π. Χριστοφόρου Χρόνη στον οποίο φιλάσετε το Ιερό Λείψανο. 
      Στη Συνέχεια τελέσθηκε  Δοξολογία προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του υπογράμμισε οκτώ κοινά χαρακτηριστικά σημεία των δύο Αγίων, και συμμετείχαν Ιερείς της περιοχής μας. 
    Τίμησαν με την παρουσία τους την υποδοχή ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και πλήθος κόσμου από την Κατούνα και την γύρω περιοχή.









Ιερά Αγρυπνία

     Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μυρτιάς  Τριχωνίδας Αρχιμ. π. Ιωσήφ Ζωγράφου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο