Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Έκοψαν πίτα και χόρεψαν οι Μπαμπινιώτες της Αθήνας

         Μέσα σε κεφάτη ατμόσφαιρα, σε ζεστό οικογενειακό κλίμα και έντονης διασκέδασης, έγινε προχθές το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στο κέντρο «Λαϊκό Στέκι: Το Αντιμνημόνιο του Καραβανά», πλατεία Καλογήρων η κοπή πίτας και ο χορός του Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης»....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS


       Την πίτα ευλόγησε o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Πόπης, Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά (από το Αγράμπελο) ο οποίος έκοψε και το πρώτο κομμάτι.
       Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κυριαζής καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και ευχήθηκε υγεία και πρόοδο για το 2012.
      Στην επιτυχημένη εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Μουρκούσης Βασίλης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Κοντός Παναγιώτης.  

        Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το βιβλίο: «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι» του Μπαμπινιώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από όλους τους παρευρισκόμενους. 

  Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης,  την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα.

     Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες και εξελίχθηκε σε πραγματικό ξεφάντωμα. Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν τραγούδησε και ο συμπατριώτης Θανάσης Αναγνωστέλος  και η πίστα πήρε «φωτιά» μέχρι τις πρωινές ώρες.

       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά  Πόπης Βασίλειος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου-Κουτρολού, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου Λάμπρος Κουτρολός, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Αιτωλικής πολιτιστικής εταιρίας Κοντός Παναγιώτης, ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος Φυτειών Μπάμπης Κουβέλης, από την Ξηρομερίτικη Εταιρίας Λόγου και Τέχνης ο Γιώργος Κουβέλης και ο Χρήστος Γαζέτας, ο πρόεδρος συλλόγου Κατούνας  Βαγγέλης  Κουτιβής, ο πρόεδρος συλλόγου Κωνωπίνας Βασίλης Σκούρτας, ο πρόεδρος συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αετού Θανάσης Αναγνωστέλος, ο γραμματέας του συλλόγου Βελανιδιάς Γεράσιμος Ζορμπάς, από το σύλλογο θυρίου η Ελευθερία Σώζου, ο πρόεδρος Νεοχωριτών Υπάτης Θανάσης Αντωνίου, κ.α.



















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο