Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οριστικά στο «Αλ. Μπαλτατζής» το φράγμα των Αχυρών

Θάνος Μωραΐτης: «Δώσαμε την καθαρή λύση που υποσχεθήκαμε»
       Στο πρόγραμμα «Διαύγεια» δημοσιεύτηκε η ένταξη του έργου της ολοκλήρωσης του φράγματος  των Αχυρών, στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».
       Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ομαλή χρηματοδότηση και την αποπεράτωση του έργου που επί 15 χρόνια ταλάνιζε τους κατοίκους του Ξηρομέρου...


        Να θυμίσουμε, πως αυτή η οριστική και καθαρή λύση, είχε ανακοινωθεί από το βήμα της βουλής στις 16 Δεκεμβρίου του 2011, σε απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραΐτη, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση  του βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη.
           Μέσα σε λίγες ημέρες, όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και πλέον η ένταξη του έργου στο συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με 21.300.000 ευρώ είναι πραγματικότητα.
        Να σημειωθεί πως έχουν ήδη καταβληθεί στον εργολάβο τα ποσά που του οφείλονταν από το Δημόσιο, ενώ θα αποδοθούν και οι πόροι για τις συμπληρωματικές εργασίες που εκτέλεσε.
      «Παλέψαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε η διαδικασία να τελειώσει και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου. Πλέον με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση, το σύνολο του έργου του φράγματος ολοκληρώνεται και παράλληλα εργαζόμαστε και για την δεύτερη φάση του, δηλαδή τα αρδευτικά δίκτυα.
        Θέλω να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης, συνεργαστήκαμε στενά, λειτουργήσαμε αποτελεσματικά και δώσαμε λύση μέσα στα χρονικά όρια που θέσαμε. Η στρατηγική που χαράξαμε, για την απεμπλοκή σημαντικών έργων με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων, για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης συνεχίζεται», σημείωσε σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο