Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αστακός: Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παραβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων και όπλων

       Ένας 61χρονος από το Καρπενήσι συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Αστακό,  αφού στο αυτοκίνητο του μετέφερε δυο εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου. Σε έρευνα στο σπίτι ου βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο....


    Ο 61χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Αστακό , όταν κατελήφθη να έχει δυο εικόνες που εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων. Οι εικόνες έχουν κατασχεθεί και έχουν ήδη παραδοθεί στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων για να τις εκτιμήσει.
        Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έλεγχο σε κλειστού τύπου φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 61χρονος, στο οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν δύο εικόνες μεγάλων διαστάσεων τις οποίες είχε επιμελώς κρύψει κάτω από ελαιόπανα και πλαστικά τελάρα.
      Η πρώτη εικόνα απεικόνιζε την παράσταση «της φιλοξενίας του Αβραάμ» και χρονολογείται τον 17ο- 18ο αιώνα μ.Χ. ενώ η δεύτερη απεικόνιζε την «η εις Εμμαούς Συνοδεία» και χρονολογείται τον 19ο – 20ο αιώνα μ.Χ..

      Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 61χρονου στο Καρπενήσι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα παλιό πολεμικό τυφέκιο και δυο κυνηγετικά όπλα.
       Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αγρινίου κατέσχεσαν και το όχημα με το οποίο κινούνταν ο 61χρονος,  ο οποίος  πρόκειται να προσαχθεί στον εισαγγελέα για παραβιάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων και όπλων .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο