Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ

Αγρίνιο  Γενάρης  2012

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ 2012


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ

Το ξεκίνημα του 2012 βρίσκει τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με τα πιο άγρια επίθεση των τελευταίων χρόνων. Τώρα όλοι στον αγώνα με την Π.Α.Σ.ΕΒΕ – καμία απογοήτευση.

Τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα με τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα του 2011 μας εξαναγκάζουν να πληρώσουμε φόρους για εισοδήματα που δεν αποκτήσαμε.

Με το πετσόκομμα, την υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας που φέρνει η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, μας απαγορεύει ακόμα και να αρρωστήσουμε.



Η επίθεση στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, θα οδηγήσουν στην παραπέρα μείωση της κατανάλωσης και το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και βιοτεχνιών.

Το ψέμα και η εξαπάτηση του λαού από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν έχει τέλος.

Με πρόσχημα τον εντοπισμό των μεγαλοεισοδηματιών που πάντα θα φοροδιαφεύγουν, βάζει άλλη μια φορολογική θηλιά ειδικά σε όσους έχουν χαμηλά, έως και καθόλου εισοδήματα και οι οποίοι μετά από σκληρή δουλειά πολλών χρόνων κατάφεραν να αποκτήσουν έστω και ένα σαράβαλο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Η μανίας τους να εξοντώσουν τα λαϊκά στρώματα φτάνει στο σημείο να θεωρούν τεκμήριο διαβίωσης το γάμο, το νοικιασμένο διαμέρισμα, και το Ι.Χ. αυτοκίνητο και να μας φορολογούν, ανεξάρτητα από τα πραγματικά μας εισοδήματα, ανεξάρτητα αν έχουμε βάλει λουλέτο στο μικρομάγαζό μας ή κάποιος είναι άνεργος. 

Με βάση τα νέα τεκμήρια για την «ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη» διαβίωσης και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12 στις 5 χιλιάδες ευρώ, ο οποιοσδήποτε θα θεωρείται ότι έχει εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ, επειδή και μόνο υπάρχει και ζει από την φιλανθρωπία των συγγενών και φίλων.

Έτσι, με τα νέα τεκμήρια θα οδηγήσουν στην επιβολή φόρου σε εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους, εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους και αγρότες, που μέχρι τώρα, λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν φόρο εισοδήματος.

Και δεν φτάνουν μόνο αυτά. Σχεδιάζουν την αύξηση του «Τέλους Επιτηδεύματος» στα 1000 € σε περίοδο που 10δες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Την ίδια στιγμή που παιδιά λαϊκών οικογενειών πάνε νηστικά στα σχολεία και τα συσσίτια εμφανίζουν ραγδαία αύξηση, η συγκυβέρνηση των μονοπωλίων εξαπολύει ένα εξοντωτικό φοροκυνηγητό, όχι σ' αυτούς που πραγματικά πρέπει να πληρώσουν αλλά σ' αυτούς που η οικονομική καπιταλιστική κρίση τους εξαθλιώνει κυριολεκτικά και απόλυτα.


Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει:

  • Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα φορτώσει και πάλι νέα βάρη στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, αγροτών και συνταξιούχων.
  • Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».
  • Πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για πρόσθετα μέτρα ύψους 2 με 3 δισ. ευρώ για να καλύψουν την «τρύπα» του προϋπολογισμού του 2011
  • Κατάργηση των ΣΣΕ, των κατώτατων μισθών, νέα μείωση των συντάξεων κ.α…

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
           
Να ξεκουμπιστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα που επιβάλλουν τα χαράτσια και τους φόρους, ληστεύοντας το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ενιαία οργανωμένη πάλη των αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με τους αγρότες είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση της συντονισμένης επίθεσης από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚΝΔΚαρατζαφέρη, την ΕΕ και την Τρόικα.

Όρος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού είναι η συντονισμένη πάλη με το ταξικό κίνημα και το Π.Α.ΜΕ, με τους φτωχούς αγρότες και την Π.Α.ΣΥ για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ο πλούτος που παράγουμε μας ανήκει.

Ξεκινάμε αγωνιστικά την νέα χρονιά…

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο