Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκπέμπουν sos οι Δικαστικοί υπάλληλοι Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Η κατάσταση έχει φθάσει στο «μη παρέκει», με τις ελλείψεις. Κραυγή απελπισίας, μέσω επιστολής προς την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο Ειρηνοδικείο Ξηρομέρου υπηρετεί 1 γραμματέας ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 2 γραμματείς και 1 επιμελητής
         Επιστολή προς την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απέστειλε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από τις τραγικές ελλείψεις....


      Όπως τονίζεται στην επιστολή, η φωνή των Δικαστικών Υπαλλήλων του Μεσολογγίου παρά τις πολλές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις τους, δεν εισακούστηκε μέχρι σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό «απευθυνόμαστε σε σας, επικαλούμενοι όχι τόσο την Υπηρεσιακή σας ιδιότητα, όσο την ανθρωπιά σας. Η επιστολή μας αυτή δεν έχει συνδικαλιστικό χαρακτήρα, είναι φωνή απόγνωσης και απελπισίας», τονίζει μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.
       Η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την λήψη των μέτρων από την κυβέρνηση κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι τραγική, αφού ανάγκασαν σε παραίτηση όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, που είχε ως αποτέλεσμα την αποστελέχωση και αποδιοργάνωση των υπηρεσιών από έμπειρο προσωπικό. «Οι εναπομείναντες Δικαστικοί Υπάλληλοι αδυνατούμε πλέον να λειτουργήσουμε τις υπηρεσίες και ειδικότερα το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία και ζητούμε από εσάς την λήψη μέτρων, αφού η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί», αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής.

    Η σημερινή κατάσταση στις Δικαστικές Υπηρεσίες έχει ως εξής:
Πρωτοδικείο Μεσολογγίου: Υπηρετούν 5 Γραμματείς και 2 Επιμελητές. Υπηρετεί επίσης και μια Επιμελήτρια αποσπασμένη από την Εισαγγελία Μεσολογγίου, στην οποία έχουν ανατεθεί καθήκοντα Γραμματέα και η οποία αποχωρεί την Απρίλιο του 2012. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 17 Γραμματείς, 3 Επιμελητές, 1 Δακτυλογράφος.
Εισαγγελία Μεσολογγίου: Υπηρετούν 5 Γραμματείς και 4 Επιμελητές εκ των οποίων για τη μια εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης για την μετάθεση της σε υπηρεσία του Αγρινίου. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι:11 Γραμματείς και 5 Επιμελητές.
Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου: Υπηρετεί 1 Γραμματέας και 2 Επιμελήτριες εκ των οποίων η μια αποσπασμένη από Δικαστική Υπηρεσία της Αθήνας. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 5 Γραμματείς και 2 Επιμελητές
Πταισματοδικείο Μεσολογγίου: Υπηρετεί 1 Γραμματέας και 1 Επιμελήτρια. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 3 Γραμματείς και 3 Επιμελητές.
Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου: Υπηρετούν 4 Γραμματείς εκ των οποίων η μια αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, και 2 Επιμελητές. Στην συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί Μεταβατική Έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου με μεγάλη κίνηση. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 4 Γραμματείς και 2 Επιμελητές.
Ειρηνοδικείο Αποδοτίας: Υπηρετεί 1 επιμελήτρια. Η πολιτική ηγεσία δεν έχει ακόμα επιδώσει από το 2005 την τοποθέτηση του Γραμματέα του συγκεκριμένου Ειρηνοδικείου, ο οποίος παραμένει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου προκειμένου ενδεχομένως να ασκεί καθήκοντα βοηθητικού προσωπικού. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 1  Γραμματέας και 1 Επιμελητής.
Ειρηνοδικείο Προσχίου: Υπηρετεί 1 γραμματέας και 1 επιμελητής. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 2 γραμματείς και 1 επιμελητής.
Ειρηνοδικείο Αιτωλικού: Υπηρετεί 1 γραμματέας και 1 επιμελητής. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 2 γραμματείς και 1 επιμελητής.
Ειρηνοδικείο Ξηρομέρου: Υπηρετεί 1 γραμματέας Στη συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί Μεταβατική Έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 2 γραμματείς και 1 επιμελητής.
Ειρηνοδικείο Παραχελωίτιδας: Υπηρετεί 1 γραμματέας. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 2 γραμματείς και 1 επιμελητής.
Ειρηνοδικείο Μακρυνείας: Υπηρετεί 1 επιμελήτρια. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι: 1 γραμματέας και 1 επιμελητής.

      Καταλήγοντας στην επιστολή τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι τονίζουν χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να υπολειτουργούν, οι δικηγόροι και οι πολίτες να έρχονται σε καθημερινή βάση σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Μέσα σε αυτό το τοπίο, είναι αδύνατο να μην γίνουν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις από τους εργαζομένους, οι οποίοι ουδόλως θα ευθύνονται, παρόλα αυτά επικαλούνται την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο των καθηκόντων σας, παρακαλούμε να μας υποδείξετε και εσείς τρόπους λειτουργίας των υπηρεσιών, δεδομένου ότι, παρά την προσπάθειά μας, εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο