Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κάντε Χριστούγεννα στον παραδοσιακό ξενώνα «Φοιτία» στις Φυτείες

Εκμεταλλευτείτε τη μοναδική προσφορά του φιλόξενου ξενώνα «Φοιτία» και ακόμη μπορείτε να συμμετάσχετε στη Γιορτή τσιγαρίδας την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων


Προσφορά του Ξενώνα «Φοιτία» 
    Άφιξη Παρασκευή-Αναχώρηση Δευτέρα (3 διανυκτερεύσεις) με πρωινό και βραδινό από ντόπια παραδοσιακά εδέσματα (σπληνάντερο-σουφλιμάς κλπ) 90 ευρώ το άτομο. Για παιδιά κάτω των 6 ετών είναι δωρεάν. Τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση: Μαρία Παπαχρήστου, τηλέφωνο: 6977081357....



         O ξενώνας Φοιτίας βρίσκεται στο μπαλκόνι του Ξηρομέρου, τις Φυτείες, δίπλα στο πευκόφυτο αλσύλιο του χωριού. 
     Ανατολικά ατενίζει την πεδιάδα του Αγρινίου με τις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχία, νότια το βλέμμα φτάνει από το Μοναστήρι του Λιγοβιτσίου ως τον Πατραϊκό Κόλπο, δυτικά φαίνονται οι κορυφές Μπουμιστός και Περγαντί των Ακαρνανικών Ορέων με τα γραφικά χωριουδάκια τους κρεμασμένα στις πλαγιές τους και βόρεια το βλέμμα σταματά στα πεύκα του αλσυλίου.
       Είναι για ένα ενοποιημένο πέτρινο κτίριο, που αποτελείται από ένα διόροφο και ένα τριόροφο κτίριο, ενωμένα αρμονικά να ταιριάζουν στο πρανές του εδάφους και την αρχιτεκτονική του τόπου. 
    Η κατασκευή του ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ξηρομέρου, με εμφανή πέτρα μέσα και έξω, ξύλινα πατώματα, ξύλινα μπαλκόνια και κεραμοσκεπές.
      Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων και τριών επιπέδων. Στη νότια όψη έχει δύο μεγάλες αυλές, η μία πετροστρωμένη με κιόσκι και η άλλη με γκαζόν και αμυγδαλιές.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο