Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΝΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ….

     Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη του Αγρινίου και συγκέντρωση στην πλ.Δημάδη στην οποία καλούσαν οι αποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές. Η πορεία έφτασε μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα όπου προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους μαθητές, που πέταξαν μολότοφ και πέτρες....


     Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου γνωστοί μπαχαλάκηδες προκάλεσαν επεισόδια στο χώρο. Αυτή η ομάδα, έσπασε τζάμια, πέταξαν αντικείμενα προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο, την ώρα που διεξάγονταν εκλογές για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσπάθησαν να πάρουν την κάλπη. Η αστυνομία πραγματοποίησε τρεις προσαγωγές. Για ακόμα μια φορά γίναμε θεατές σε τέτοιου είδους επεισόδια. Είναι άλλη μια προσπάθεια του συστήματος να αξιοποιήσει τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του για να αποπροσανατολίσει και να συκοφαντήσει το μαθητικό κίνημα, να «στείλει τους μαθητές στα σπίτια τους». Δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε από την πρόσφατη προβοκατόρικη, δολοφονική επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 19 και 20 Οκτώβρη, αλλά και παλαιότερες προσπάθειες τέτοιων ομάδων και από την αρχή της χρονιάς στην πόλη μας να προξενήσουν τέτοια επεισόδια που δείχνει ξεκάθαρα το ρόλο τους.
    Από χτες καθηγητές και ομάδα που καθοδηγείται από γνωστό κέντρο προετοίμαζε το έδαφος για τα γεγονότα που θα συνέβαιναν. Οι ίδιοι οι καθηγητές προέτρεπαν τους μαθητές στα σχολεία να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση (ακύρωσαν διαγωνίσματα, δεν έβαλαν απουσίες) ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως την προηγούμενη εβδομάδα την ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οργίαζαν και απειλούσαν τους μαθητές αποτρέποντάς τους από τη συμμετοχή στην απεργία. Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει το πόσο αυτές οι ομάδες είναι με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών κάτι φαίνεται και από το γεγονός ότι για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης  δεν  είχε αποφασίσει κανένας μαθητής και ήρθε ως καπέλο από αυτή την ομάδα.
     Αυτές οι ενέργειες συκοφαντούν, αποπροσανατολίζουν και διαστρεβλώνουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των μαθητών και των οικογενειών τους από αυτή την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν  και  να απομακρύνουν τους μαθητές από την μαζική και οργανωμένη  πάλη που πρέπει να αναπτύξουν.
   Αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά ότι ο μόνος σκοπός τους, δεν είναι η ανάπτυξη της πάλης απέναντι στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του συστήματος, να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα των μαθητών σε στόχους και δρόμους ανώδυνους για το σύστημα και τους ενόχους για αυτά που βιώνουν αλλά επικίνδυνους για την νεολαία και τις οικογένειές τους.
    Αυτό που βαφτίζουν εξέγερση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση για όσα βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια, με τη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή λάστιχο και την ακριβοπληρωμένη μόρφωση να είναι καθημερινότητα για τους μαθητές. Οι μαθητές να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένο αγώνα, μαζικό, περιφρουρημένο.
   Καλούμε τους μαθητές να απομονώσουν αυτές τις λογικές. Να επαγρυπνούν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή μέσα στις ΓΣ των σχολείων και των τάξεων, μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αγρινίου. Ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας είναι η μόνη απάντηση σε όλους τους μηχανισμούς, κρυφούς και φανερούς, που θέλουν το μαθητικό κίνημα στο τσεπάκι τους.
    Να βάλουν πλάτη στο να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο μαθητικό κίνημα, στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέναντι στην επίθεση που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της ΕΕ και της πλουτοκρατίας  για να πληρώσει την κρίση ο λαός. Κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός να μη συμβιβαστεί με αυτήν την άθλια κατάσταση, να μην παραιτηθεί από το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση, τη δουλειά για όλους, τη ζωή με δικαιώματα.
Οι μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα στα σχολεία μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές που δε συμβιβάζονται, που αγωνίζονται με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τους φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Να καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι ανάγκες των σχολείων. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός.

ΝΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο