Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΡΙΝΙΟ: Μετατράπηκαν σε... πάρκινγκ οι σχολές του ΟΑΕΔ

       Προβλήματα στη λειτουργία των σχολών του ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο καταγγέλλουν οι δυνάμεις των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Οπως εξηγούν:....


       Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε υλοποίηση του μνημονίου για περικοπές των δημοσίων δαπανών, έκλεισε την υπηρεσία (γραφείο εργασίας Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης κ.λπ.), που στεγαζόταν στο κέντρο του Αγρινίου και τη μετέφερε εκτός της πόλης στα διδακτήρια των δύο σχολικών μονάδων του οργανισμού. 
      Ετσι, μεγάλος αριθμός κόσμου που συναλλάσσεται καθημερινά με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πηγαίνει στις σχολές, για να εξυπηρετηθεί, όμως δεν υπάρχει τακτική δημοτική συγκοινωνία, με αποτέλεσμα ένα πλήθος ιδιωτικών οχημάτων που μπαινοβγαίνουν όλες τις ώρες της ημέρας στις σχολές και έχουν μετατρέψει το προαύλιο του σχολείου σε ένα απέραντο πάρκινγκ, στερώντας από τους μαθητές το ζωτικό χώρο άθλησης και προαυλισμού.
      Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της συστέγασης υπηρεσιών και σχολών είναι και η «συρρίκνωση των κύριων και βοηθητικών χώρων της σχολής και η οριστική κατάργηση του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας από χώρο φιλοξενίας των μαθητών - που θα έπρεπε να λειτουργεί - σε γραφεία υπηρεσιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες της περιοχής λόγω απόστασης και συνθηκών μετάβασης».
       «Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι και οι πολίτες ότι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στη μετατροπή του σχολείου σε πάρκινγκ οχημάτων και μαθητών.
       Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Μαθητικής Εστίας του ΟΑΕΔ Αγρινίου και τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών ανεργίας κ.λπ. σε άλλο δημόσιο χώρο που να εξυπηρετείται η πόλη και η περιοχή», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο