Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αναξιοποίητο παραμένει το κτήριο του δημαρχείου Παλαίρου


      Το δημοτικό μέγαρο της Παλαίρου συνεχίζει και παραμένει αναξιοποίητο και ανεκμετάλλευτο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
      Ένα κτίριο γεμάτο πράσινο, σύγχρονο, αποκεντρωμένο, με την πλάτη στη θάλασσα, μια ομορφιά, τώρα βρίσκεται σε αχρησία, άδειο από προσωπικό, από τότε που η Πάλαιρος ενώθηκε με τον π. Δήμο Ανακτορίου και π. Δήμο Μεδεώνος και αποτέλεσαν το νέο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας....


        Να επισημανθεί ότι οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν εδώ έχουν μεταφερθεί στην έδρα του  Δήμου στη Βόνιτσα, πλην εξαιρέσεων (Κ.Ε.Π,  «βοήθεια στο σπίτι»,κ.α) όπως άλλωστε προβλέπονταν και βάσει Καλλικράτη στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των νέων Δήμων.
      Όμως οι χώροι στο κτήριο του Δημαρχείου Βόνιτσας  δεν επαρκούσαν, επικρατούσε συνωστισμός  και ορισμένες υπηρεσίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό μισθωμένο κτήριο.
       Να σημειωθεί ότι στη σκέψη της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι  η μεταφορά των υπηρεσιών όπως, Τεχνικές Υπηρεσίες, Πολεοδομία, κλπ στα κτήρια των πρώην περιφερειακών Δήμων Παλαίρου και Μεδεώνος, με  στόχο πρώτον την αποκέντρωση των υπηρεσιών,  δεύτερο να φύγουν από μισθωμένα κτήρια για λόγους οικονομίας και λειτουργικούς και τρίτο την αξιοποίηση κατά το καλύτερο δυνατόν της υπάρχουσας υποδομής, καθώς υπάρχουν κτίρια που μένουν αναξιοποίητα και θα πρέπει να φανούν χρήσιμα στο Δήμο.
       Αξίζει να επισημανθεί ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι τέως δημαρχιακές εγκαταστάσεις μεταστεγάζοντας εκεί ορισμένες υπηρεσίες, έτσι ώστε ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας να εξοικονομήσει τις δαπάνες που σπαταλά για ενοίκια, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δημότη φορολογούμενου.

Η φωτογραφία του αείμνηστου και πρώην Δημάρχου Παλαίρου 
Σπύρου Αχείμαστου  παραμένει φύλακας άγγελος του Δημαρχείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο