Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«ΤΣΙΤΑ»… ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ !!

Οι ελεγκτές περιβάλλοντος και οι λοιπές αρχές υπάρχουν;
                Η «Τσίτα», είναι ένα ρέμα που μεταφέρει λύματα από τον Άγιο Κωνσταντίνο και περνάει μέσα από τα σπίτια του Δοκιμίου για να καταλήξει στο Βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Αγρινίου, που βρίσκεται μετά το Δοκίμι, δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις Emilleon....


      Το ρέμα αυτό έχει σκεπαστεί μέχρι «εκεί που έφτασαν τα χρήματα» θα πούμε οι ανευθυνουπεύθυνοι, γιατί ευτυχώς ποτέ τα χρήματα δεν είναι αρκετά να σκεπάσουν και την ντροπή τους.
       Μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας από το Δοκίμι, η Κ.Α.Π.Α. Δοκιμίου φωτογράφησε όλους αυτούς τους χώρους, που αποτελούν εστίες μόλυνσης, αλλά και που δημιουργούν επίσης μια ατμόσφαιρα στην οποία δεν μπορεί να αναπνεύσει κανείς, αφού κάθε που φυσάει μια αφόρητη δυσοσμία γεμίζει την Κοινότητα.
     Οι κάτοικοι του Δοκιμίου ξέρουν πλέον ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, από έναν Δήμο στον οποίο πληρώνουν τα ίδια Δημοτικά τέλη με όλους τους άλλους Αγρινιώτες. Επίσης κατάλαβαν, πως η «μπόχα» των προεκλογικών υποσχέσεων μπορεί να είναι χειρότερη από αυτή του ρέματος.
       Όλα αυτά είναι σημάδια της εγκατάλειψης του βιολογικού καθαρισμού από τους υπεύθυνους, αφού υπάρχουν βουλωμένοι αγωγοί που δεν καθαρίζουν τα λύματα και αδιαφορία ώστε να παρθούν μέτρα για το σκέπασμα των μολυσμένων καναλιών, και τη λύση του έντονου αυτού προβλήματος.
     Ελπίζουμε σύντομα να δρομολογηθούν λύσεις από τους “υπεύθυνους”.
      Τα λύματα πρέπει να καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό, και όχι στην Λίμνη Λυσιμαχεία, μιας και οι πολίτες πληρώνουν λεφτά για τον βιολογικό καθαρισμό αποβλήτων.
Οι ελεγκτές περιβάλλοντος άραγε που είναι;

         Επισυνάπτουμε ένα μικρό βίντεο (Μπορείτε να το δείτε στο link http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dnRbBmyUB_g και έπεται συνέχεια) με την κατάσταση τη  οποία αντικρίσαμε στο συγκεκριμένο ρέμα καθώς και μια σειρά φωτογραφιών και παρακαλούμε για την δημοσίευση τους.
      Δεν είναι μόνο θέμα υγείας. Είναι και άλλα πολλά που θα αποδειχθούν σύντομα.

Από το Γραφείο Τύπου
………………………………
Κ    ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΨΑΛΗ 9 ΑΓΡΙΝΙΟ 30100 – Τηλ. Eπικ. 6936 423881 – 6974 838165
 Κ.Α.Π.Α. ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

 ΔΕΙΤΕ BINTEO


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









2 σχόλια:

  1. Αυτό το χάλι με τα λύματα να ρίχνονται σε ποτάμια και θάλασσες έχει παραγίνει. Σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης - έμεσα ή άμεσα, μικρό ή μεγάλο - έχουμε και εμείς οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την στιγμή που δεν αντιδρούμε για αυτή την κατάσταση με τους βόθρους που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία, έχουμε πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο