Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αστακός: Το όνειρο για τους μετανάστες τελείωσε… διπλά!

Περίπου 35 μετανάστες, έζησαν το όνειρο της φυγής στην Ιταλία και τελικά την σύλληψη στα ανοικτά του Αστακού, δυο φορές, μέσα σε πέντε μέρες
        Είναι μια ακόμη παράμετρος της ανθρώπινης τραγωδίας που εκτυλίσσεται με πυκνότητα και μαζικότητα πλέον στα Δυτικά παράλια του νομού....
      Τριάντα πέντε περίπου μετανάστες που συνελήφθησαν πριν μια εβδομάδα στα ανοικτά του Αστακού, δεν το έβαλαν κάτω
    Αφού συνελήφθησαν, πέρασαν από έρευνα και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, ήρθαν και πάλι σε επαφή με τους διακινητές, για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, την φυγή στην Ιταλία, λίγες μέρες μετά. 
       Έτσι, βρέθηκαν ανάμεσα στους 108 μετανάστες που επίσης συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα, ανοιχτά του Αστακού.
      Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως πολλοί από αυτούς θα βρίσκονται μέσα στην επόμενη «καραβιά» που θα πιάσει το λιμενικό.
      «Είναι ο σκοπός της ζωής τους και δεν το βάζουν κάτω. Πολλούς τους έχουμε πιάσει και ξαναπιάσει, πάνω από δυο φορές» λένε χαρακτηριστικά  λιμενικοί του νομού που και οι ίδιοι έχουν έρθει τους τελευταίους ,μήνες αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα που εδώ και καιρό πρώτο το agriniopress  επισήμανε: Ότι το νέο λιμάνι της Πάτρας, είναι τόσο ασφαλές πλέον που το μεγάλο βάρος της διακίνησης μεταναστών έχει μεταφερθεί στην Αιτωλ/νία.
           Και αυτό σημαίνει πως οι υπάρχουσες λιμενικές αρχές της Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι, Αστακός, Παλτυγιάλι)  παρά τις επιτυχίες τους και την ευσυνειδησία του προσωπικού, κάποια στιγμή θα «κλατάρουν».
    Και πριν συμβεί αυτό, χρειάζονται ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο