Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Συντάσσεται καλλιεργητικό πλάνο


Στην τελική φάση της κατάρτισής του βρίσκεται το καλλιεργητικό πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η σύνταξη του καλλιεργητικού πλάνου αποτελεί συστατικό μέρος της αγροτικής πολιτικής της Περιφέρειας, βασικό εργαλείο του «Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων» αλλά και ανειλημμένη υποχρέωση της Περιφέρειας....


     «Προσπαθούμε να συγκροτήσουμε μια, κατά το δυνατόν, πλήρη αγροτική πολιτική» υπογράμμισε σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να μην αφεθούμε στη συνήθεια και στην εμπειρική προσέγγιση αλλά να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους αγρότες πλήρη και συγκροτημένη ενημέρωση για το σύνολο των δυνατοτήτων παραγωγής που έχει ο τόπος τους. Στόχος μας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και η παραγωγή αγροτικών προϊόντων ποιότητας».   

      Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση της σύνταξης του καλλιεργητικού πλάνου έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για την αναλυτική καταγραφή, σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και ανά Δήμο, του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων και τους είδους των καλλιεργειών (αροτραίες, δενδρώδεις, αμπέλια, ζωοτροφές, βοσκότοποι, κ.α.) που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Με βάση την  υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις επιστημονικές ενδείξεις που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν ένα σύνολο από πιθανές εναλλακτικές καλλιέργειες με βάση τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής αλλά και τις υφιστάμενες πραγματικές ανάγκες.

     Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι σε θέση μα συμβουλεύουν τους καλλιεργητές της κάθε περιοχής, για τις δυνατότητες της περιοχής τους αλλά και για τις πιθανές εναλλακτικές καλλιεργητικές λύσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

      «Η σύνταξη του καλλιεργητικού πλάνου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι μια δέσμευση που είχαμε αναλάβει κατά την προώθηση του «Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων. Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας και πιστεύουμε ότι με το πλάνο θα προσθέσουμε ένα ακόμα εργαλείο που θα υπηρετήσει το στόχο της ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέας της οικονομίας», τόνιζει από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος,  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο