Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γέλα...


Από τον Θεόδωρο Αργύρη (bellafonte)*

   Ενώ οι μέρες κατρακυλούν σαν μεθυσμένες πέτρες από τις τρύπιες τσέπες σου..
  Γέλα όπως δεν έχεις γελάσει ποτέ μέσα στη νύχτα, μέσα στα πνιχτά ουρλιαχτά των άλλων, μέσα στη σκοτοδίνη του ρολογιού που δεν λέει να σταματήσει....


    Γέλα όταν όλοι διατάζουν για μαζικό κλάμα, το θρήνο των πολλών κάνοντας παιχνίδι στον άνεμο…
   Γέλα και το γέλιο σου να είναι αλαβάστρινο, πιο ακριβό και από έβενο, πιο πολύτιμο από χρυσάφι..
  Γέλα γιατί τίποτα δεν είναι πιο αστείο από την ιδέα του πικρού τέλους που δεν προμηνύει μια καλύτερη αρχή..
   Η ταπείνωση και η σκλαβιά θέλουν τόλμη και το γέλιο σου πάντα θα τους κάνει να αναρωτιούνται τι πήγε στραβά στο πολύτιμο σχέδιο τους..
   Γέλα καθώς η τύχη σμπαραλιασμένη και με χαλασμένα παπούτσια θα αράζει στον καναπέ σου πίνοντας ουίσκι από σπασμένο ποτήρι..

  Γέλα στο μπάνιο, γέλα στο πεζοδρόμιο, γέλα καθώς αγοράζεις τσιγάρα και εφημερίδα και τη βόμβα που θα έκανε τον κόσμο συντρίμμια..
   Γέλα γιατί τίποτα δεν πάει καλά και ούτε πρόκειται και αν ποτέ τα καταφέρει εσύ δεν θα είσαι εκεί για να δεις το θαύμα..
  Γέλα γιατί οι παλιές παρέες και οι παλιές αγάπες έγιναν σκιές και οι σκιές καινούριες ιστορίες που κανείς δεν τολμάει να διηγηθεί..
   Τα στραβά θα είναι πάντοτε περισσότερα, το ποντάρισμα ελάχιστα ικανοποιητικό, οι πιθανότητες ολοένα και πιο λιγοστές, οι γυναίκες απρόσιτες, οι φιλοδοξίες ανικανοποίητες, οι δουλείες μια μέγγενη που σφίγγει την ανάσα..
    Γέλα γιατί δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες να το κάνεις και όταν δεν θα το κάνεις όλοι θα νομίζουν ότι ξέμεινες και αυτό δεν είναι καλό..
   Γέλα στην πιο τρελή σου επιθυμία, με τον πιο δύσκολο εφιάλτη σου, γέλα με την φάτσα σου και τις φάτσες από κιμωλία των άλλων, γέλα με τον πλούσιο και με τον καλοταϊσμένο, γέλα με τους τόνους απύθμενης βλακείας που κάνουν την γη να μπατάρει..

   Μόνο μη γελάσεις όταν σου το ζητήσουν..
 Μην τους κάνεις το χατίρι.. κράτα το μυστικό για σένα..
 Κράτα τον τελευταίο θησαυρό για τις δύσκολες μέρες.. και θα έρθουν πολλές τέτοιες..

*Κατάγεται από τη Γουριώτισσα (Δήμος Αγρινίου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο