Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κτηνοτρόφοι: Αγωνιστική παρέμβαση χθες στον Κόμβο Κουβαρά

Απέκλεισαν με τα αγροτικά μηχανήματά τους την ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κουβαρά από τις 11:50 μέχρι στις 12:40 διακόπτοντας την κυκλοφορία

Από τον Δημήτρη Ντόκα
     Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από τους κτηνοτρόφους, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ,  στον Κόμβο του Κουβαρά στις Φυτείες Αιτωλ/νίας, στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης....
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ


      Κτηνοτρόφοι και αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Κουβαρά και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων. 
    Η κεντρική ομιλία έγινε από τους Δημ. Μολώνη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλ/νίας και Σπ. Κοτοπούλη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Παραβρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.
      Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, όπως και γενικότερα όλοι οι αγρότες, διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Οι τιμές πώλησης απ’ τους παραγωγούς των κτηνοτροφικών προϊόντων (κρέας, γάλα) όλο και περισσότερο μειώνονται, με παράλληλη αύξησή τους στην κατανάλωση.
      Το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο, με  τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, στα καύσιμα, στο Φ.Π.Α. στο ρεύμα να έχουν καταστήσει ασύμφορη την παραγωγή. Σαν να μην έφταναν αυτά, τ’ απανωτά χαράτσια για τον ΕΛΓΑ και για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, που τους παρακρατούνε υποχρεωτικά, απ’ τα βιβλιάρια τους στην Αγροτική τράπεζα, επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση. 
Αποκορύφωμα η τελευταία φορολογία της κατοικίας τους, το γνωστό χαράτσι που τους επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, τους έχει φέρει σε απόγνωση. 
     Όλο και κάθε μέρα, τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα, όλα αυτά τα προβλήματα ωθούν και τους εναπομείναντες κτηνοτρόφους, στο να εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους. Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν και διεκδικούν: Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα ζωοκομικά προϊόντα, έτσι ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους επιφέρουν και ικανό εισόδημα. 
      Τάσσονται ενάντια στις παράνομες Ελληνοποιήσεις όλων των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και  στην νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική  της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που τους οδήγησαν σε αδιέξοδο. 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλ/νίας κ. Δημήτριος Μολώνης, αναφέρθηκε συνοπτικά και με σαφήνεια, στα αιτήματα του κλάδου του. 

Απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι κ.κ. Χρήστος Κοδέλλας εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ



Ο κ. Ιωάννης Ζαφείρης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέων Αγροτών




Ο κ. Σπύρος Κοτοπούλης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας και μέλος της ΠΑΣΥ 




Παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης που δήλωσε ότι το Κ.Κ.Ε... 


Οι συγκεντρωμένοι απεργοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι, έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού, για το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, με πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Πηγή:
http://prototypia.blogspot.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο