Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Προβληματισμοί για τη συγκρότηση Λιμενικών Ταμείων

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος
          Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία...
      Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. 
    Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους.
     Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. 
    Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων κ. Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο