Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Θάνος Μωραΐτης: «Σε αυτήν την προσπάθεια δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Από το 3% στο 30% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε δυο χρόνια. Εντυπωσιασμένος ο Επίτροπος Χαν από την πρόοδο του ΕΣΠΑ το τελευταίο τρίμηνο
     Υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραΐτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η  3η Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ΕΠΑΑ και ΕΠΑΛ 2007-2013.....


        ....παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Επίτροπου  Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν , του επικεφαλής της task force για την Ελλάδα Χορτς Ράϊχενμπαχ,  Περιφερειαρχών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, κ.α.

    Ο Υφυπουργός, καλωσορίζοντας τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Χαν, στάθηκε ιδιαίτερα στην «ζωντανή σχέση» που έχει οικοδομηθεί το τελευταίο διάστημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εστίασε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους εταίρους για την αποτελεσματική απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και  στην κάλυψη αναγκών της πραγματικής οικονομίας.
     «Το 2009 έκλεισε με μια απορρόφηση της τάξης του 3%. Το 2010 πιάσαμε το 15% και σήμερα είμαστε πολύ κοντά, αν τρέξουμε και προσπαθήσουμε όλοι μας, στο 30%. Αυτή η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα των εστιασμένων κινήσεων, που όλοι μαζί αναλάβαμε, στους τομείς όπου εντοπίσαμε προβλήματα.», είπε ο Υφυπουργός.
       Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, βασική φιλοσοφία αποτελεί η   εργοκεντρική προσέγγιση του ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει μια στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να εστιάσουμε σε έναν κατάλογο 181 συγκεκριμένων έργων προτεραιότητας.
     «Το ΕΣΠΑ δεν είναι ένα Υπουργείο, είναι η προσπάθεια πολλών Υπουργείων, είναι η προσπάθεια των Περιφερειών, είναι μια οριζόντια προσπάθεια του συνόλου της δημόσιας διοίκησης, είναι η κοινή προσπάθεια όλων.  Ο καθένας από μας οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στο στόχο που του αναλογεί. Το ΕΣΠΑ δεν είναι απλά πίνακες στόχων και αριθμών, είμαστε όλοι εμείς που είμαστε εδώ σήμερα, είναι και οι χιλιάδες άλλοι που αυτή τη στιγμή δουλεύουν για την υλοποίηση αυτών των έργων. Μαζί πετυχαίνουμε, μαζί προσπαθούμε και συνεχίζουμε στον κοινό μας στόχο και σε αυτή την πορεία δίνουμε όλοι μας πιστεύω τον καλύτερό μας εαυτό.» είπε ακόμη ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο Υφυπουργός.

      «Κάνουμε το ΕΣΠΑ ένα πρόγραμμα απολύτως πραγματικό, όπως αρμόζει στη σημερινή Ελλάδα, απολύτως ρεαλιστικό, απολύτως ζωντανό και εργοκεντρικό» τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
      Εντυπωσιασμένος δήλωσε από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ΕΣΠΑ μέσα σε τρεις μήνες,  ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε., κ. Γιοχάνες Χαν, που παρέστη στη Διάσκεψη,  και στη συνέχεια παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. «Είναι προς το συμφέρον όλων μας η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιείται με τον καλύτερο και πλέον συμφέροντα τρόπο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ελλάδας» επισήμανε ο κ. Χαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο