Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Βερελής: Από τον δικομματισμό έχουν μείνει μόνο τα μπετά

       Την εκπομπή Mega  Σαββατοκύριακο ο Χρίστος Βερελής επέλεξε για να σπάσει τη σιωπή του μετά από ένα μεγάλο διάστημα. Ο  Βερελής  αναφερόμενος στα αναδρομικά των βουλευτών δήλωσε πως υπολογίζονται πάνω από 300  βουλευτές που σε διάφορα δικαστήρια της χώρας έκαναν αίτηση για αναδρομικά.  «Παρ ότι η πράξη αυτή στηρίζεται σε νομικές βάσεις εγώ προσωπικά είχα ταχθεί κατά αυτής της πρακτικής και δεν δέχθηκα παρά τις πιεστικές  προτάσεις των διαφόρων δικηγορικών γραφείων να κάνω σχετική αίτηση» τόνισε....



    Όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα, ο κ. Βερελής δήλωσε πως ο δικομματισμός έχει πλέον υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα και είπε χαρακτηριστικά «από τον δικομματισμό έχουν μείνει μόνο τα μπετά»
       Για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο πρώην υπουργός, υποστήριξε πως «ήταν μεγάλο σφάλμα του κ. Παπαδήμου να αποδεχθεί 50 υπουργούς από τους οποίους οι 10 δουλεύουν και οι 40 έχουν μετατρέψει τα υπουργικά γραφεία σε εκλογικά κέντρα», σημείωσε με νόημα υπονοώντας σαφώς τους δελφίνους του ΠαΣοΚ.
      Για τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας δήλωσε πως ότι εξαρτώνται πλήρως πλέον από το τι θα γίνει γενικότερα και ότι ένα μεγάλο κομμάτι της γερμανικής κοινής γνώμης πιέζει τη γερμανική κυβέρνηση με αποτέλεσμα η κα Μέρκελ να σαλαμοποιεί την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική,  ενώ έπρεπε άμεσα να αγοράσει ομόλογα κρατών η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και να εκδοθούν ευρωομόλογα κάτι που αν δεν γίνει θα οδηγήσει σε συντριβή την Ευρώπη.
       Ο κ. Βερελής που θυμίζουμε πως παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου το Μάιο του 2009, επικαλούμενος λόγους πολιτικής ηθικής. «Τα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο, η πολιτική όχι μόνο δεν εμπνέει, αλλά η ατμόσφαιρα γύρω της αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδέψει τη χώρα» είχε τονίσει σε γραπτή δήλωσή του. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», σημείωνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο