Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: Ομιλία στο Κοινοβούλιο για τον Προϋπολογισμό 2012

«Ο Προϋπολογισμός του 2012 “ΓΕΦΥΡΑ” από τα ελλείμματα του ΧΘΕΣ στα πλεονάσματα του ΑΥΡΙΟ»
       Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης μιλώντας στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του έτους 2012 αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία, τόσο στη χώρα μας όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα υλοποιηθεί και υπογράμμισε ότι ως εκ τούτου είναι «Υψηλού Ρίσκου» οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του στα οικονομικά μεγέθη.....


   Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια για τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας χρειάζεται:
·                     όλους του πολίτες
·                     όλη την κοινωνία
·                     όλο το πολιτικό σύστημα

Πρόσθεσε ότι για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού στην κατεύθυνση της κοινωνικής συνοχής απαιτείται η συμβολή και η θετική στάση:

·                     κοινωνικών φορέων
·                     παραγωγικών τάξεων
·                     μαζικών κινημάτων

Η υλοποίηση του Προϋπολογισμού σημαίνει σταθεροποίηση της Οικονομίας, ανταπόκριση στις δεσμεύσεις των δανειστών μας, και αντιμετώπιση του Δημοσίου Χρέους (PSI) στο μέλλον, γρηγορότερα, ευκολότερα και καλύτερα.»

       Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης υπογράμμισε ότι στον Προϋπολογισμό προβλέπονται αυξημένα φορολογικά έσοδα, πρόσθεσε όμως ότι αυτά δεν πρέπει να προέλθουν με την επιβολή νέων φόρων, ούτε με αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά να προέλθουν από την περιστολή της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της φοροαποφυγής από πηγές όπως: φορολόγηση καταθέσεων εξωτερικού, έλεγχο και φορολόγηση μεταφοράς καταθέσεων στο εξωτερικό από μη νόμιμη δραστηριότητα. Ληξιπρόθεσμα χρέη από Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, επίσπευση στην εκδίκαση των Φοροδικών.

    «Πρέπει να συνεχιστεί η συστηματική προσπάθεια που γίνεται τελευταία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και να επιβαρυνθούν και να κληθούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι που κλήθηκαν μέχρι σήμερα να πληρώσουν το κόστος της Δημοσιονομικής Προσαρμογής.», υπογράμμισε ο κ. Μακρυπίδης.

     Ο Βουλευτής συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε την αναγκαιότητα αναπτυξιακής προσπάθειας η οποία θα λειτουργήσει καταλυτικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης θα γίνει όχι μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά από τις πολιτικές και πρακτικές σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι δεν αρκούν μόνο μέτρα όπως:

·                     ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος
·                     FAST TRACK – ONE STOP SHOP – ΕΤΕΑΝ
·                     Μείωση Φορολογίας στα αδιανέμητα κέρδη
·                     Μείωση συντελεστών Φ.Π.Α. (π.χ. 50% στον Τουρισμό)

   «Πέραν αυτών, απαιτείται αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, υπογραφή Αναπτυξιακού Μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και χρηματοδότηση των οδικών δικτύων.», πρόσθεσε.

    Για την υστέρηση στην αναπτυξιακή προσπάθεια και την μεγάλη ύφεση ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης καταλόγισε ευθύνες σε αυτούς που κλήθηκαν να διαχειριστούν τα θέματα της ανάπτυξης και δεν τα κατάφεραν. Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν κατέθεσαν προτάσεις, θέσεις και απόψεις, για το σήμερα και το αύριο της χώρας, αλλά έμειναν αγκυλωμένοι στο παρελθόν. «Δυστυχώς σε αυτή την δύσκολη συγκυρία απευθύνεστε στο κομματικό σας ακροατήριο ενώ εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία για το συμφέρον του Έθνους, του λαού και της χώρας.» τόνισε χαρακτηριστικά.

     Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε από την Κυβέρνηση και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, που θα εγκρίνουν και θα ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2012, να δεσμευτούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα για «να συζητήσουμε, να καταλήξουμε και να ψηφίσουμε ΤΩΡΑ το Νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, την περιστολή της φοροδιαφυγής, τη μείωση της Φορολογίας των Φυσικών και Νομικών Προσώπων και την δημιουργία σταθερού Φορολογικού Συστήματος, για την δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο