Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Καλλικράτης: Έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες


Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΕΛΛΙΟΥ
     Το εξάμβλωμα του Καλλικράτη που εμπνεύστηκαν τοπικοί βουλευτές και αυτοδιοικητικοί και υιοθέτησε ασμένως ο κ. Ραγκούσης με περισσή προχειρότητα, σήμερα αρχίζει να παρουσιάζει τις πρώτες παρενέργειες....


      Στην Αιτωλοακαρνανία ο Καλλικράτης χωροταξικά είναι 100% άκυρος. Θέλετε παραδείγματα; 
    Να παραθέσω τρία χαρακτηριστικά. Η μισή Χάλκεια στη Ναυπακτία. Μια μεγάλη περιοχή πέριξ της Τριχωνίδας που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο, βιώσιμο δήμο, κατέληξε με πολύ παρασκήνιο στο Αγρίνιο. 
     Ο πρώην δήμος Μεδεώνος πήγε στη Βόνιτσα και Φυτείες - Αλυζία στον Αστακό! Σήμερα αρχίζουν να φαίνονται οι δυσλειτουργίες καθώς από την μια δεν υπάρχουν συνεκτικοί δεσμοί μεταξύ των κατοίκων, από την άλλη στην πράξη δεν πολυβγαίνει το σχήμα.
      Είναι κοινώς παραδεκτό ότι έκοψαν και έραψαν τον Καλλικράτη στα μέτρα του Αγρινίου με αποτέλεσμα να αποτελέσουμε άλλη μια πανελλαδική πρωτοτυπία. 
      Ο δήμος Αγρινίου συγκέντρωσε δίπλα του δέκα δήμους και παρόμοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι ελάχιστες ανά την Ελλάδα
     Με τον διπλασιασμό, περίπου, του πληθυσμού ένας από τους στόχος ήταν καταφανής και επετεύχθη. Να αποτελέσει πάτημα για την απαίτηση στη συνέχεια μετακίνησης μιας σειράς υπηρεσιών. 
     Η ΔΟΥ ήταν ένα παράδειγμα, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ένα πολύ πρόσφατο. Το κατανόησε και το καυτηρίασε πρόσφατα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, αλλά είναι πολύ αργά. 
     Την Άνοιξη του 2010 ελάχιστοι μιλούσαν (και ελάχιστα ΜΜΕ) και πολύ λιγότεροι αναφέρονταν ονομαστικά σε όσους προωθούσαν αυτό το σχέδιο.
       Με Δούρειο Ίππο τον πληθυσμό, πλέον κάθε υπηρεσία θα διεκδικείται από το Αγρίνιο. Ήδη η πόλη έχει συγκεντρώσει και τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και αποκορύφωμα την περσινή αποψίλωση, τέτοια εποχή, επί νομαρχιακής θητείας Σώκου. Τι άλλο μπορεί να θέλει; Να τα συγκεντρώσει όλα, το έχουμε ξαναπεί.
       Να υπάρχει ένας γίγαντας και γύρω - γύρω τα μυρμήγκια που θα τα απομυζά μέσω της αγοράς του, μέχρι να πεθάνουν.
      Η τελευταία εξέλιξη με την Πρωτοβάθμια και την ΔΟΥ δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστούν οι διεκδικήσεις άσχετα αν καταλύεται ένας θεσμός του Κράτους, αυτό που λέγεται έδρα περιφερειακής ενότητας, αν αυτό σημαίνει κάτι ακόμη. 
     Αλλά ακόμη μπορεί να δοθεί απάντηση. Στις 19 Φλεβάρη ή λίγο αργότερα. Και βεβαίως με τις επιλογές τους μερικοί κάνουν αναπόφευκτο να συνεχίσει να είναι όλος ο νομός σε διάταξη μάχης. Με κανέναν κερδισμένο όμως.

Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο