Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μύτικας: Αξιοποιείται η παραλία Παλιόβαρκα

Ξεκινάει το έργο ύδρευσης και στη συνέχεια σχεδιάζεται η συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου
    Δημοπρατήθηκε το έργο ύδρευσης της περιοχής Παλιόβαρκα στο Μύτικα του δήμου Ξηρομέρου και συγκεκριμένα  στο τμήμα που ξεκινάει από την παραλία Σχίνος Τριπολιάς μέχρι Παλιόβαρκα....


     Τώρα αναμένεται η ολοκλήρωση της τυπικής γραφειοκρατικής  διαδικασίας, προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή. Ωστόσο όμως θα προκύψει καθυστέρηση αν υποβληθεί κάποια ένσταση, που από ότι φαίνεται δεν θα αποφευχθεί. 
       Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα καλύψει  ολόκληρη την παραλία σε μήκος 4 χιλιομέτρων, και αφορά μια περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, που σήμερα προσπαθεί να υδροδοτηθεί με διαφόρους τρόπους.
       Οι κάτοικοι επιχειρούν ο καθένας με τη δική του γεώτρηση, ή πηγάδι, ή ακόμα και με τη μεταφορά νερού με βυτία. Το έργο περιλαμβάνει: κεντρικό αγωγό ύδρευσης για τη μεταφορά του νερού από τη γεώτρηση που υδρεύει το Αρχοντοχώρι, και από μια άλλη που σήμερα είναι ανενεργή, και εσωτερικό δίκτυο. Ο προϋπολογισμός του είναι ένα εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.
          Ο επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνολική αξιοποίηση της παραλιακής αυτής περιοχής  προς την κατεύθυνση της εξοχικής κατοικίας, αλλά με σχέδιο, αφού σήμερα η οικοδόμηση γίνεται άναρχα. 
       Επειδή υπάρχει ο περιορισμός των 4 στρεμμάτων, για να μπορεί κάποιος να οικοδομήσει, πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν ένα τέτοιο χώρο και στη συνέχεια κτίζουν παράνομα δυο ή περισσότερα σπίτια στην ίδια έκταση
      Αυτά, όπως λέει ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύτρας, που έχει στην ευθύνη του και τον πρώην δήμο Αλυζίας, πρέπει να σταματήσουν και να μπει τάξη στα πράγματα.
         Για το λόγο αυτό είναι σε εξέλιξη μια μελέτη που περιλαμβάνει ταυτόχρονα και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. 
      Το έργο αυτό θα αφορά τη ζώνη μεταξύ οικοδομικής γραμμής και αιγιαλού, η οποία έχει πλάτος περίπου 10 μέτρα, όπου σχεδιάζεται πλακόστρωση, ποδηλατόδρομος, δενδροφύτευση, φωτισμός κ.λπ. Έτσι σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σχέδιο, που θα περιλαμβάνει και κάθετους δρόμους η περιοχή θα πάρει αξία.

Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο