Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κατούνα: Κίνδυνος για περαστικούς από ετοιμόρροπο σπίτι




      Ένα παλιό διώροφο σπίτι στην Κατούνα Ξηρομέρου αφημένο στη διάθεση του φθοροποιού χρόνου έχει ερημώσει και έχει μετατραπεί σε εστία κινδύνων για τους περαστικούς. 
     Εδώ και καιρό το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο ετοιμόρροπο, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει...
  
          Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τους κατοίκους της Κατούνας που περνούν καθημερινά από εκεί και βλέπουν να «στέκεται» μπροστά τους ένα ερείπιο που «ξεφτίζει» χρόνο με το χρόνο.   
       Ένα κτίσμα που οι περισσότεροι φοβούνται ότι θα πέσει στο κεφάλι τους να τους πλακώσει εάν δεν γίνει άμεσα κάτι γι’ αυτό.  
    Ο ευαίσθητος φίλος από την Κατούνα Φίλιππος Σαμαντάς μας γράφει για το επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτίριο:


       Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, η παρούσα ανάρτηση είναι μία ακόμη τραγελαφική απεικόνιση του δήμου μας, και περαιτέρω της ελληνικής κοινωνίας.
       Λυπούμαι ιδιαιτέρως, που πρέπει πάντοτε να αναγκαζόμαστε σαν απλοί πολίτες να επαναβεβαιώνουμε και να διευκρινίζομαι συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, μέσα σε τόσα άλλα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Πόσο μάλλον όταν τα προβλήματα αυτά αφορούν, και ανθρώπινες ζωές!      
      Αναφέρομαι λοιπόν σε ένα οίκημα στην περιοχή της Κατούνας Ξηρομέρου, το οποίο είναι 180 και πλέον ετών, οι θαμώνες της παρούσας οικίας μετακόμισαν αφού πρώτα προηγήθηκε κατάρρευση της στέγης ώστε και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν, φιλοξενούνται λοιπόν εδώ και 13 μήνες σε διπλανό οίκημα του οποίου ο ιδιοκτήτης φιλοξενεί της δύο ηλικιωμένες οικιοθελώς και άνευ οικονομικών αποδοχών.    
   Να σημειώσουμε εδώ τα παρακάτω:       
      1) Πριν ένα χρόνο, και μετά από επίμονη απαίτηση των κατοίκων, η αρμόδια αρχή Πολεοδομίας Μεσολογγίου εξέτασε το οίκημα, και το κήρυξε ως άμεσα κατεδαφιστέο, επίσης όρισε και την εξασφάλιση χώρου διαμονής για της δύο ηλικιωμένες.Από τότε, ουδέποτε έγινε η οποιαδήποτε κίνηση από μέρους της παρούσας αρχής, και μετέπειτα των λοιπών αρμόδιων φορέων.         
        2) Ο στύλος ο οποίος απεικονίζετε είναι και έτοιμος προς κατάρρευση με κλίση προς τον δρόμο, με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση του κτηρίου και παραπομπή αυτού στο δρόμο. Έναν δρόμο ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο κεντρικός δρόμος του χωριού, άπ' όπου διέρχονται όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά και πολλοί πεζοί έκ αυτού.
Ποιός θα κινητοποιηθεί, όταν το μοιραίο θα έχει ήδη επέλθει!
     Κάνετε κάτι επιτέλους, και δώστε στο λαό, στους απλούς ανθρώπους μία σταγόνα ανθρωπιάς, μια χειραψία συμπαράστασης, και ας μην πάει και αυτή η ανάρτηση στον κάλαθο των αχρήστων.          
    Σας  ευχαριστώ θερμά 
         Με εκτίμηση
            
 Σαμαντάς Φίλιππος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο