Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη σχετικά με την αλλαγή στο σύστημα μεταθέσεων στην Αστυνομία



     Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αλλαγή που επέρχεται στο σύστημα των μεταθέσεων των αστυνομικώνΗ Ερώτηση έχει ως εξής...



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 22.9. 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


        Μέσα σε αυτή τη δυσχερέστατη και τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα που καθημερινά εξαθλιώνεται και υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη και της Ελληνικής κοινωνίας, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία είναι να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των θεσμών. 
         Ειδικά σήμερα που η κοινωνική κατάσταση είναι αν μη τι άλλο έκρυθμη και η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη, οφείλει η Κυβέρνηση να  εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες αστυνομικοί θα έχουν υψηλό φρόνημα και ανεβασμένο ηθικό
     Σε αυτή λοιπόν τη δύσκολη συγκυρία, δημοσιεύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α 207) το υπ’ αριθμ. 85/2011 Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο περιέχει μία προσθήκη που στην ουσία επιφέρει αιφνιδιαστικά ολοκληρωτική αλλαγή στο σύστημα των μεταθέσεων των αστυνομικών, που μέχρι σήμερα γινόταν βάσει αντικειμενικών μορίων. 
        Στο άρθρο 17 του Π.Δ 100/2003, προστίθεται εδάφιο σύμφωνα με το οποίο, κάθε αστυνομικός να μπορεί να μετατίθεται «όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών». 
     Επιπροσθέτως η ως άνω προσθήκη  δεν περιλαμβανόταν στο αρχικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος. 
     Με την πράξη αυτή η Κυβέρνηση διαταράσσει άνευ λόγου και αιτίας τη λειτουργία της Αστυνομίας σε μια επαναλαμβάνω κρίσιμη περίοδο από τη στιγμή που καταργείται η αντικειμενική μοριοδότηση, και αντ΄ αυτής τίθενται διαδικασίες αμφίβολης αξιοκρατικότητας και αντικειμενικότητας που σε κάθε περίπτωση αδικούν τους υπηρετούντες το Αστυνομικό Σώμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τί προτίθεται να κάνει για να επανορθώσει την άστοχη αυτή επιλογή, να επαναφέρει την ηρεμία στο Σώμα που διαταράχθηκε μετά από την εξέλιξη αυτή και να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μεθόδους ευνοιοκρατίας και κομματισμού που τόσο έχουν στοιχίσει στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο