Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟΣ




Του Σπήλιου Λιβανού*

      Ο κ. Βενιζέλος, με την κυνική τοποθέτησή του, «ευτυχώς … που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο», ομολόγησε την βούληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία στην Τρόικα. Η απόπειρα υποταγής των «απερίσκεπτων» ελλήνων, μέσω της ταύτισης της σημερινής Ελλάδας με την Αργεντινή του 2000, καταδεικνύει...


      ...τη ροπή του αντιπροέδρου σε μεθόδους εκφοβισμού της ίδιας της κοινωνίας που εμφανίζεται ότι θέλει να σώσει.
       Την προηγούμενη Κυριακή, ο συν-πρωθυπουργός, για να σκιάσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, με αλαζονικό ύφος και τόνο που θυμίζει άλλες εποχές, κατέλυσε την έννοια της δημοκρατίας, απαγορεύοντας στην αντιπολίτευση, στους δημοσιογράφους, στους ακαδημαϊκούς και εν τέλει στο σύνολο των ελλήνων πολιτών να εκφράζουν άποψη όταν αυτή διαφοροποιείται από τη δική του.
      Ο κ. Παπανδρέου, από τη μεριά του, αφού όρισε ως στόχο της κυβέρνησής του την «ύπαρξη ενός εργαζομένου ανά ελληνική οικογένεια», απεχώρησε …κατ’ αρχήν πνευματικά, αφήνοντας πλέον τους χειρισμούς ελέγχου της κυβέρνησης, αλλά και την επόπτευση των συνομιλιών με την Τρόικα, το ΔΝΤ και τους «εταίρους» στον επιθετικό κ. Βενιζέλο. Σε δεύτερο δε χρόνο ο πρωθυπουργός επέλεξε τη «φυσική» διαφυγή, επισκεπτόμενος το Λονδίνο  και στη συνέχεια τη Νέα Υόρκη για να αισθάνεται εντός των κοσμοπολίτικων συνηθειών και αναγκών του.
        Οι κυνικά αντιδημοκρατικές διαθέσεις του ενός και η απροκάλυπτη τάση φυγής από την πραγματικότητα του άλλου δεν προκαλούν σε όλους μας  μόνο ανησυχία. Μας εξοργίζουν! Αποδεικνύουν ανεπάρκεια ψυχικού σθένους, κακή ψυχολογία, κοινωνική αναλγησία και εν τέλει ενδοτισμό.
         Τα νέα  μέτρα, που ανακοινώθηκαν γραπτώς, έτσι ώστε να αποφευχθεί στο τηλεοπτικό κάδρο η ταύτισή τους με τα πρόσωπα των συμπροέδρων, οριοθετούν τις επερχόμενες εξελίξεις. Αν υλοποιηθούν δίχως η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα  προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση, η Ελλάδα μας θα καταρρεύσει με γδούπο. Η οικονομία θα πτωχεύσει και η κοινωνία θα σκάσει. Ο στόχος για μια «Ελλάδα χωρίς ελλείμματα» θα αντικατασταθεί από την πραγματικότητα μιας «Ελλάδας χωρίς …΄Ελληνες».
          Η παγκόσμια κοινότητα βοά ότι τα «μνημόνια» απέτυχαν δραματικά και μόνη ελπίδα διαφυγής από την καταστροφή αποτελεί η υπεύθυνη επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Φως στην άκρη του τούνελ θα δούμε, έλληνες και συμπάσχοντες ευρωπαίοι, μόνο με δραστική αλλαγή πορείας προς την κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής, αντι-υφεσιακής, κοστολογημένης και καλά ζυγισμένης στρατηγικής με ταυτόχρονη ανταπόκριση της Ελλάδας στις διεθνείς υποχρεώσεις της.
      Αν οι σημερινοί κυβερνήτες της Πατρίδας μας δεν μπορούν να αντιληφθούν την ασφυκτική πραγματικότητα και να πολεμήσουν με σθένος και αξιοπρέπεια, οφείλουν να ακολουθήσουν την παπανδρεϊκή διάθεση αναχωρητισμού και να φύγουν!
        Αν πάλι πιστεύουν πραγματικά  ότι η ανάλγητα υφεσιακή πολιτική που ακολουθούν είναι ορθή, ας προκηρύξουν εκλογές σήμερα, θέτοντας την πρότασή τους στην κρίση  όλων των ελλήνων.
         Σε καμία πάντως περίπτωση  δεν έχουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν δύο γενιές ελλήνων, λαμβάνοντας μέτρα εξόντωσής τους, και αποφασίζοντας ερήμην τους.

 (*Σπήλιος Λιβανός τ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο