Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξαναχτύπησε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος: Ως «ασφάλιστρο κινδύνου» των ακινήτων επιβάλλεται το έκτακτο τέλος!

Νέες τερατολογίες του υπουργού Οικονομικών: «Το νέο μέτρο είναι αναγκαίο και είναι το μόνο με δίκαιο άμεσο αναλογικό τρόπο». Το έκτακτο τέλος «είναι ένα ελάχιστο μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τα ακίνητα»

Γράφει ο: Δημήτρης Στεργίου*

      Κάποιος πρέπει να… μαζέψει τον Δυσάγγελο Βενιζέλο. Διαβάσατε τι είπε ξανά ο Λαόφοβος;  Παραθέτουμε, σχολιασμένες, τις νέες προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών: Το νέο μέτρο είναι αναγκαίο και είναι το μόνο δίκαιο άμεσο αναλογικό τρόπο, με τη μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση, για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στη φάση που βρίσκεται η χώρα...


     Όπερ, κατ΄αντιδιαστολήν, μεθερμηνεύομενον:  όλα τα προηγούμενα μέτρα με τα οποία λεηλατήθηκαν τα ελληνικά νοικοκυριά και η ελληνική οικονομία  ήταν … άδικα και … υφεσιακά!
      «Δεν πιστεύω ούτε στο 23% (σημείωση ΦΠΑ) της εστίασης ούτε στην είσπραξη φόρων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά στη φάση που είναι ο τόπος έπρεπε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα. Να κάνουμε την υπέρβαση. Χρειάζεται ένα «ντου», να βγάλουμε το κεφάλι μας και να αναπνεύσουμε», τόνισε με έμφαση ο κ. Βενιζέλος
    Όπερ, κι αυτό κατ΄αντιδιαστολήν μεθερμηνεύομενον: τον περασμένο Ιούνιο όταν έλεγε όλες αυτές τις «χοντράδες» για μη επιβολή έκτακτου τέλους στα ακίνητα και μη είσπραξή τους από τη ΔΕΗ, η ελληνική οικονομία ήταν  σε καλύτερη «φάση»!
      Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα ότι η επιβάρυνση με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την αξία της ακίνητης περιουσίας είναι 2 τοις χιλίοις και πρόσθεσε ότι «είναι ένα ελάχιστο μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τα ακίνητα». Έλεος!           
         Τώρα παρουσιάζει το ελληνικό Δημόσιο και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών να γίνεται και… Ασφαλιστική Εταιρεία Ακινήτων, ξεχνώντας τις προηγούμενες 40 περίπου περιπτώσεις επιβάρυνσης της κατοικίας με τέλη, εισφορές και φόρους!
      Απαντώντας σε επικρίσεις που δέχτηκε ότι το μέτρο είναι άδικο να εφαρμόζεται ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι «πολύτεκνοι, ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο ή μακροχρόνια άνεργοι θα πληρώσουν μόνο 0,50 ευρώ αν όπου και αν μένουν εκτός από πολυτελή προάστια». 
     Δεν είναι τίποτε για τον κ. Βενιζέλο το μισό ευρώ για έναν μακροχρόνια άνεργο. Πού να το βρει, κύριε Βενιζέλε, «πονόψυχε», έστω και το μισό ευρώ που σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση πάνω από 50 ευρώ (για μια συμβατική κατοικία!). 

(* Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στεργίου γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας και διετέλεσε διευθυντής μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο