Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο Βελτίωσης της Πρόσβασης στον Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου


    Ένα σημαντικό έργο διευκόλυνσης της πρόσβασης προς τον Χ.Υ.Τ.Α Στράτου Αιτωλοακαρνανίας δημοπρατήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας, στο ΜεσολόγγιΠρόκειται για το έργο «Βελτίωση Οδού Πρόσβασης στον Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτωλ/νίας»...


     ....συνολικού προϋπολογισμού 10.850.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του είναι 30 μήνες από την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού με τον ανάδοχο.

        Πρόκειται για μια νέα συνδετήρια οδό, μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την επαρχιακή οδό Στράτου – Καστρακίου, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο νοτιοδυτικά από το Καστράκι και συνδέεται στη συνέχεια με την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Στη θέση της συμβολής με την επαρχιακή οδό Στράτου – Καστρακίου προβλέπεται η διασταύρωση ισόπεδου τρισκελούς κόμβου.
       «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία κατασκευής ενός σημαντικού έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «μέριμνα της Περιφέρειας είναι έργα που έχουν ωριμότητα να προωθούνται με γρήγορες διαδικασίες και απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ν’ αφήσουμε αναξιοποίητο ούτε ευρώ απ’ όσα είναι στη διάθεση μας από το ΕΣΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως έχω ξαναπεί, η Περιφέρεια βρίσκεται ήδη σε κούρσα ταχύτητας. Σκληρή δουλειά, προγραμματισμός, σχέδιο, σεβασμός στις ανάγκες του πολίτη, σωστή ιεράρχηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων είναι οι συνθήκες που θα μας βγάλουν από την υστέρηση και θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για τη Δυτική Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο