Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ανεπιθύμητη η αντιαγροτική πολιτική και οι εκφραστές της

Το μήνυμα αυτό έστειλαν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όπου παραβρέθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

   Μαζική αγροτική κινητοποίηση καταδικάζοντας την αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος πραγματοποίησαν προχθες το απόγευμα οι μικρομεσαίοι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας στο Επιμελητήριο Αγρινίου, όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας...


    ..παρουσία του ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα το αγροτικό καλάθι και τα προϊόντα της περιοχής.

    Με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας δεκάδες φτωχοί και μεσαίοι αγρότες προχώρησαν σε αγωνιστικό μπλόκο της κεντρικής εισόδου του Επιμελητηρίου που ανάγκασε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και υπερασπιστές σε τοπικό επίπεδο της αντιαγροτικής πολιτικής να καταφύγουν από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν την εύλογη και δικαιολογημένη αγανάκτηση των αγροτών για το γεγονός ότι η ύπαιθρος χρόνο με το χρόνο μαραζώνει όλο κα περισσότερο.
            Οι παραγωγοί με βροχή από συνθήματα προχώρησαν σε παρέμβαση μέσα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης στην τοποθέτησή του διαμήνυσε ότι είναι ανεπιθύμητη στο νομό η πολιτική αυτή ξεκληρίσματος που έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη μια σειρά αγροτικά προϊόντα όπως καπνός, βαμβάκι και ελιά.   
    Συμπαρατασσόμενη με τους αγρότες η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναδεικνύοντας την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εξωραΐσει την πολιτική βίαιου διωγμού των μικρομεσαίων αγροτών από την παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο